måndag, januari 02, 2012

Slö dag

Så var det den sista helgdagen här då. Idag måndag var det officiell helgdag här för att Nyårsdagen var på en söndag. Då får folk tydligen måndagen ledig. Det var likadant förra veckan då måndagen var ledig för att juldagen inföll på en söndag. Normalt har man ju inte helgdag här Annandag jul som hemma i Sverige. Idag har vi inte gjort många knop. Alls. En riktigt skön slappardag. Eller ja, M var lite duktig som gick till jobbet ett par timmar. Han kom dock hem till lunch. Alldeles lagom för att spela ett parti "Busy Busy Airport" med mig och Lill-Skruttan. Ett av hennes julklappsspel. Kan varmt rekommendera både det samt "Busytown Mysteries - Eye found it". Vi gav henne båda eftersom en av hennes favoritserier på Tv just nu är just Busytown, och båda spelen rekommenderas verkligen till er med spelglada barn från 3+ och upp en bit i ålder!

M gick tillbaka till sitt jobb medan Lill-Skruttan och jag tog en tur till Central Park Zoo. På vägen dit hittade hon en fröskida från ett för mig okänt träd och denna ville hon ta med sig för att senare ge till sin kompis O som har en "Collection". Tydligen samlar hon på olika frön.

Här hemma blev det varm choklad med marshmallows för Lill-Skruttan och kaffe för mig. Sedan har vi haft slappetid i soffan. Jag med min bok och Lill-Skruttan såg om en av sina favoritfilmer "Totoro". M var hemma vid det här laget och läste även han. Men i sängen.

Kanske någon av er känner till vilket träd denna stora fröskida kommer från?

Alla julsakerna sitter alltså fortfarande uppe. Imorgon ska jag dock ta ner allt utom julgranen. Jag skulle gärna ta ut den, men Lill-Skruttan blev så ledsen, arg och upprörd när vi sa detta till henne att vi gemensamt bestämde att ha den kvar ett par dagar till. Såfår det bli. I övrigt är det nu tillbaks till vardagen igen. Men jag kan konstatera att jul- och nyårsledigheten hittills varit en riktigt bra sådan! Lill-Skruttan har den mesta tiden varit på ett otroligt roligt, humör. Hon har sprudlat och spexat. Pratat och busat. Men även suttit lugnt och lekt eller läst en bok själv då och då. Jag tycker man har märkt att hon verkligen njutit av att ha både mig och M så närvarande under en lite längre tid. Och det är väl just detta jag känner att jag kan sakna här. Det går ibland lång tid mellan våra "familjesemestrar". Senast M var riktigt ledig var nog faktiskt förra julen. Alltså ett helt år sedan. Och då jobbade och slet jag ju som allra mest, och var frånvarande större delen av tiden. Det var ju såhär det var då. Men i år har vi verkligen tagit vara på ledigheten. Tillsammans. Som familj. Och det har gjort gott. För oss alla tror jag. Så det känns helt okej att vardagen nu kommer åter. Faktiskt. Lite mer uppstyrt igen.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Håller med. Det märks en sån otrolig skillnad när man är tillsammans hela familjen och det är inte så ofta under längre perioder här. Däremot gillar jag att det är långhelger nästan varje månad. Det gör stor skillnad med en tre dagars helg lite då och då! Man får helt enkelt ge och ta. :-)

Saltistjejen sa...

paettannatsatt,
javisst är det stor skillnad när man får Familjehänga tillsammans. :-) För vår del så gör vi ofta och mycket ihop på helgerna också, men även långhelger är det väldigt ofta så att M jobbar. Och när jag hade jobb så arbetade även jag ofta på helgerna. Så även långhelger. Men visst, inte alla och inte fullt så helgerna är ändå sköna. Så de gånger man verkligen är ledig en hel helg tillsammans är det också otroligt skönt och roligt.
:-)
Kram!!

Livet enligt Jenny sa...

Å vilken urmysig dag! Hur går det annars för dig på jobbfronten?? Nyfiken, nyfiken... =)
Kramen

Saltistjejen sa...

Jenny,
tack! Ja det där med jobben är något jag verkligen ska ta tag i nu. Hösten var väl en start på det hela, men jag känner att jag måste lägga i ytterligare en växel nu. Kontakta så många som möjligt och så. Vara lite igel. Hösten bjöd på två intervjuer och ett "tack men nej tack". Den andra intervjun har inte svarat än utan sa att jag skulle höra av mig igen nu i början av året vilket ju är typ nu. Så jag tänkte kolla med dem igen. Plus kontakta fler företag. Tack för att du frågar!
Kramar!!

Trillingnöten sa...

Vad härligt att få spendera tid tillsammans så där hela familjen! Det behövs verkligen! Livet är så stressigt i övrigt med förskola och jobba och alla måsten. (Fast det är också ganska skönt med rutiner kan jag tycka :))Ha en härlig tisdag!

Lena (smint) sa...

Åh vad roligt att spelen är bra, jag stod och höll i det ena nu till Jul, men då hade hon sett ett annat spel hon ville ha. Men bli nog bra till 4 årspresent.

Coolaannna sa...

Hej och god middag!

Lustigt med det där torkade bladet med fröer i. Jag har två stycken likadana hemma! Jag har plockat dem på Cypern och skakar man den låter det som massvis med fröer inne! Jag sa till min man så sent som igår att jag ska se om jag kan så dem och om det kan bli något av dem. Vi plockade dem på stora träd som hade sagolikt vackra gul/vita blommorna. På några av träden var det aprikosa blommor!

Kanske inte är samma med det var likt i alla fall!

Mysig dag du och lillSkruttan haft <3

Kram Anna

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
ja visst är dert skönt när man får mycket kvalitetstid med familjen. Tycker jag. Sedan kan jag hålla med om att rutiner är rätt skönt det med. :-)
Kram!


Lena,
ja det kommer bli en superbra 4-årspresent!! Båda är väldigt roliga och E samt en del av hennes kompisar som har spelen älskar dem. :-)
Kram!!


Coolaanna,
å HAR du?! Vad kul!! Japp det rasslar ordentligt när man skakar fröskidan. Som en skallra ungefär. Tyvärr har jag ingen aning om vilka blommor träden har eftersom de just nu har vare sig löv eller blom. Men kanske är det liknande träd då som de du såg? :-)
Kramar!

SweFlo sa...

Vi har sådana fröskidor på tre sorters träd här: Jacaranda, Flamboyant (som har fler namn, kommer inte på dem just nu) och ett annat träd som ser lite ut som Jacaranda men har gula blommor. Kanske är det en av dem? Spännande! :-)

Annika sa...

De där fröskidorna känner jag så väl igen.
Tycker de är lite fina.
Jacaranda kan det säkert vara som Sweflo säger.
Familjehäng är skönt. Peter var ju ledig från den 23 dec fram tills idag. Idag började K skolan. TUNGT för henne att gå upp. Hon har vänt på dygnet.
MIN jul
r ettt MINNE blott. Helt bortplockad. Det känns så skönt att ha det stora jobbet avklarat. men att riva går ju mkt fortare än att sätta upp.
Kram och ha en bra första vardag!

Saltistjejen sa...

SweFlo,
aha där ser man. TACK för tipsen. Kul att flera träd har fröskidor som ser ungefär likadana ut.


Annika,
ok om du säger Jacaranda vilket SweFlo redan nämnt här ovan så är det kanske det. Visst är det skönt med familjen samlad. Jag tycker det är så mysigt. Och det där med att vända på dygnet känner jag också igen Vi gör det hela tiden då vi är lediga. Så det var lite tungt att få upp Lill-Skruttan i morse. Hon har också vänt dygnet och var så trött så trött. Själv lyckades jag komma upp och ut för en springrunda vilket var sååå skönt! Trots att jag lade mig sent och nog inte somnade förrän runt 2-tiden. Men jag tänkte att detta kanske var bästa sättet att försöka vända tillbaka dygnet ändå haha! ;-)
KRAM!