söndag, februari 21, 2010

Helgens aktiviteter

Helgen har varit innehållsrik. Lördagen skrev jag ju lite om igår. Här kommer en bildkavalkad från både lördagens och söndagens aktiviteter.

Lördag

Denna fina "halsduk/mössa" fick Lill-Skruttan av Moster M redan förra året men vi har faktiskt inte använt den förrän nu. Den är dock superbra och efter att vi visat att Nalle Puh hade den på sig först (den satt på en Nalle Puh-pappfigur) så ville hon mer än görna prova den. Annars kan hon vara ganska avig mot nya kläder.


Promenaden gick till AQ Café där vi fikade semlor.


Dekoration inne på cafét.

Sedan en sväng in på köpcentret inne i de här husen vid Columbus Circle.


Och sedan en tur i Central park där vi tillbringade en ganska lång stund i en av lekparkerna i södra delen. Fast detta var sista bilden jag tog med kameran innan mitt batteri tvärdog så fler bilder från lördagen blev det inte.


Söndag

Idag började dagen med en stund inne hos grannarna (som så många helgmorgnar). Lek med W. Kaffe till mig och sedan frukt till Lill-skruttan och W. Eftersom vädret var jättefint bestämde vi att ta en tur till Central Park och en av mina favoritlekplatser där som ligger vid 67:e gatan på östra sidan. Lill-Skruttan trivdes i den smått värmande solen.


Här sitter hon tillsammans med W.



Väl hemma igen var jag riktigt duktig och lagade tre rätter medan Lill-Skruttan sov middag. Det gäller dock att vara snabb för hon sover inte så länge. Idag hade jag dock tur så hon sov en dryg timme så jag hann nästan klart. Det blev en lunchgryta till M och mig. Samt köttbullar/pannbiff samt små rårakor till Lill-Skruttan som jag dels frös in så vi har lite mat i veckan till henne som går snabbt att ta fram. Det är så skönt på vardagarna när man har lite färdiglagade rätter till henne i frysen tycker jag.

På eftermiddagen fick vi ett sms av vänner som har en son i Pink Room. De bjöd över oss på middag. Jag kom först med Lill-Skruttan så att hon och R skulle få leka. M tog under tiden hand om vårt tvättberg samt dammsög. Sedan kom även han. Eftersom de bor i grannhuset (vilket är sammanbyggt med vårt) är det oförskämt enkelt att gå dit. Bara att ta hissen ned från oss sedan gå genom lobbyn till nästa hiss och åka upp. De bor nästan på 30:e våningen (deras hus är mycket högre än vårt) och har en vidunderlig utsikt! jag tog därför ett par foton från deras vardagsrumsfönster. Inte den bästa kvaliteten eftersom eftermiddagssolen lyste starkt så man ser ganska mycket av fönsterglaset, men jag tyckte ändå det var kul att visa eftersom man får ett hum om utsikten.

Här är deras vardagsrumsfönster. Man ser East River. Till vänster om floden skymtar lite av Roosevelt Island samt Queens och till höger östra Manhattan söderut. Den vita höga byggnaden nära vattnet till höger är FN (syns i andra fönstret från höger).


Här är en bild tagen nära fönstret. Bron man ser är Queensboro Bridge och motorvägen nedanför är FDR Drive.


Detta foto är taget åt Queenshållet. Man kan då se bron som sträcker sig över Roosevelt Island till Queens. Alldeles till höger strax ovan bron syns något rött. det är den ganska kända Pepsi Cola skylten som man ibland kan se i filmer härifrån NYC. Den senaste filmen jag såg den i var Julie & Julia.


Lill-Skruttan och R är nästan som syskon på dagis. De är nästan jämngamla och de umgås i stort sett 8 timmar om dagen 5 dagar i veckan. Enligt dagispersonalen har de nästan en syskonlik relation där de ömsom bråkar ömsom är hur goa som helst med varandra.


Tåg är en av Lill-Skruttans favoritleksaker just nu. och som tur var hade R många många tåg! Tur det eftersom det inte riktigt är så lätt att "share" eller "take turns" alla gånger....
Här verkar det vara "Tomaståget" som gäller. Det syns nästan överallt. Känns lite som om detta är motsvarigheten till de svenska Briotågen. Fast på dagis har man faktiskt just Briotåg.


Även pussel kan man lägga tillsammans.


Lässtund


Två lådor som plötsligt är förvandlade till båtar.
Iallafall enligt de två små filurerna som kröp in i dem.


Klappa fint.


Pappasnack.

En riktigt trevlig kväll. Men jag kände den sista timmen att mina batterier plötsligt tog slut. Trött. Nästan lite matt. Det är lätt att ta ut sig såhär när man tycker man känner sig frisk men fortfarande ändå inte riktigt är 100% tillbaka. Och idag har jag verkligen varit igång sedan 8 när jag vaknade i morse. Utan uppehåll. Det har känts superbra! Jag har ju längtat efter att få vara både aktiv och social. Men som sagt när vi gick från våra vänner var klockan närmare 21.30 och kände att jag var trött. Väl här hemma har jag varvat ner med lite te och M sitter nu i soffan och har TVn igång där Finland-Sverige matchen just ska börja. Men jag tror jag måste ge mig. Tror inte jag orkar se den. Tyvärr.

16 kommentarer:

mammigranten sa...

Verkar som om ni haft en härlig helg!
Och vilket underbart väder vi haft sen då! Så skönt med den värmande solen.
Kram

Saltistjejen sa...

Mammigranten,
javisst! det har varit ett fantastiskt väder. Nästan lite "vårigt" som sagt.
Kram!

Desiree sa...

En riktigt trevlig helg på många sätt. Vad kul att du även hann ta en hel del bilder att visa. Stålande väder även om det fortfarande är kallt. Det verkar ju toppen att ha många som man känner i samma hus och lätt kan umgås med. Lilla E har många kompisar i närheten och man ser hur glad hon är tillsammans med sina vänner. Hoppas du känner dig helt återställd nu under veckan som kommer. Ha en bra dag.
Kram

Petchie75 sa...

Vilka fina bilder, jag gillar bilderna på barnen som leker tillsammans. Så kul att lill-Skruttan har två jämngamla "bröder" som hon har så roligt tillsammans med.
Härlig utsikt hos vännerna, jag gillar broar!
Kram och hoppas att du känner dig riktigt pigg idag!

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja det var en jättebra helg förutom att jag knappt har någon röst. Fast det kasnke min omgivning bara tycker är skönt haha! ;-)
Ja att känna folk som bor så nära är toppen! Att de dessutom har barn är ännu en bonus!
Jag känner mig bättre, men fortfarande trött och har ingen röst samt hosta. Men jämfört med förra veckan mår jag strålande! :-)
KRAM!


Petra,
tack!! Ja det är helt otroligt egentligen att hon har både R och W som hon verkligen verkligen är fäst vid. De leker så himla bra, och sedan är det ju toppen för oss att vi gillar att vara med deras föräkdrar också! Ja, såpass att jag verkligen känner att de är våra vänner och inte "bara" föräldrar till vår dotters kompisas. Jättehärligt! Men man blir bortskämd av att de bor så nära....
Och utsikten är ju i stort sett densamma som den vi såg från top floor när du var här! De bor nämligen högt upp i samma byggnad.
Kram!!!
Kram!!

Anna, Fair and True sa...

Låter som en mysig helg!

Marianne sa...

Skönt att du äntligen känner dig bättre! Så då fick ni en bra helg i alla fall. Vilken utsikt de har! Er går inte heller av för hackor, men det där var ju helt makalöst. Har de tid att göra annat än sitta och titta på utsikten? : D

Kramar!

Saltistjejen sa...

Anna Fair and True,
ja det var det!


Marianne,
haha jo tyvärr kan de inte sitta och titta på utsikten hela dagarna. Men det är nog frestande... :-)

Anne sa...

Skönt att du börjar vara 100% tillbaka på banan, även om en lång dag tar ut sin rätt på kvällen. Någon dag till och du är helt klart fullt tillbaka igen. Wow, vilken cool utsikt. Du skrev deras hus är högre än ert. Det slår mig, hur högt är förresten ert hus, hur många våningar?
Tycker du förresten att E och hennes jämnåriga kompisar leker mer och mer med varann, eller är det fortfarande mest bredvid varann de leker?
Kram!

Saltistjejen sa...

Anne,
jag är nog inte 100% tillbaka än. Men kanske säg 70%?? Vilket känns väldigt bra med tanke på hur förra veckan var. :-)
Ja, deras utsikt är verkligen fantastisk! Huset de bor i är 38 våninar medan vårt endast är 26 (tror jag eller ev 25...?).
Nu tycker jag verkligen att barnen interagerar med vaandra mycket! Det är självklart mycket "bråk" också om leksaker etc, men det brukar gå över hyfsat fort. En sak som är väldigt rolig med W och Lill-Skruttan är att de nästan alltid vill göra samma saker. Om den ena sitter i soffan så pekar den personen alltid bredvid sig och säger den andres namn som en uppmaning att den personen ska sitta där. Hemma hos W finns en trehjuling och en liten brandbil man kan sitta på. Och när de leker med dessa så är det alltid så att den som först sätter sig på trucken/cykeln vill att den andre ska sätta sig på vad det nu är som är över, och sedan kör de omkring haha! Eller så sitter ngn av dem på brandbilen och den andre puttar på.
Det är jätteroligt att se!
Kram!

Annika sa...

Mysig helg, Saltis, fast du inte var 100.
Ni hittar alltid på så mkt kul.
Men WOOOAW vilken utsikt hos grannarna. SÅ otroligt fin!!
MY GOD!! Har de en liknande lgh som ni har?
Fast, Saltis...er utsikt är superdupercool också. Vette faaan vad jag skulle välja. Kanske din, trots allt.
Stor kram!!

Saltistjejen sa...

Annika,
tycker du vi gör så mycket kul jämnt?! Det var skoj. Själv tycker jag helgerna blir rätt mycket lekparksbesök hahaha!!! ;-)
Och grannarnas utsikt är bara sååååå fantastisk!! Deras lägenhet är större än vår. Bra mycket större. Typ dubbelt så stor plus lite till... Jättefin lägenhet har de. Deras hus är ju ocså byggt betydligt senare än vårt så det är lite mer modernt och t e x har de ju mer "ibyggd" AC vilket vi inte har. Vi har ju de fula "lådorna" i väggarna som låter som jetplan när man använder dem. Fast deras hyra är lite saftigare än vår också... Men men jag skulle älska att ha råd att bo som dem! :-)
Kramar!

Taina sa...

Vad skönt att du är på bättringsvägen. Förstår att du blev lite trött där i slutet med tanke på din halsont. Barnen tycktes trivas med varandra.

Ni tycks hinna med en hel del under helgerna. Med barn blir det ofta utomhusaktiviteter typ lekparker. Inte för att de som inte har barn går ut men på något sätt finns ett annat måste för barn "ska luftas". Tycker jag i alla fall.

Kramar!!!

Saltistjejen sa...

Taina,
haha, ja det där med att "lufta barn" stämmer. Mycket för vår del också för att man måste "rasta" henne d v s hon har ett stort fysiskt behov av att få springa, skutta, klättra, hoppa... vilket hon inte kan göra på samma sätt inne. Vi har såklart våra "playrooms" vilka är super när vädret är alltför dåligt för att gå ut, men det är klart roligare att vara ute! Tycker jag iallafall!
Kram!!

RESESNACK sa...

det lät som en oerhört bra helg! otroliga härliga bilder dessutom..

Saltistjejen sa...

Resesnack,
hej och välkommen till bloggen! Tror aldrig jag sett dig kommentera här förr. KUL att du vill göra det nu! :-)
tack också för din gulliga kommentar.
Hoppas du får en fin vecka!
Kram!