fredag, februari 10, 2012

48 cupcakes

Så många har jag tänkt baka till på söndag. Då ska nämligen Bari Koral ha sin konsert här. Det är en konsert som arrangeras av oss på Lill-Skruttans dagis. Bari är ju den sångpedagog som undervisar barnen där. Gästartister är bland annat Kathryn som är den danspedagog som har "movement classes" med barnen. Hon och Bari jobbar mycket tillsammans. Själv har jag åtagit mig, tillsammans med min springkompis K (som har sin dotter i samma rum som Lill-Skruttan) att hjälpa till och organisera detta. Lite förberedelser i form av att ringa rätt personer och fixa fram saker, samt att göra reklam för konserten. Vi hoppas ju på många besökare eftersom detta är ett fundraising event för dagiset. Alla biljettintäkter går till dagis.


Nu till Valentine's Day kan man köpa Bari's nya CD "Anna and the Cupcakes" Ni som vill tjuvlyssna lite kan göra det här. Av de sånger jag redan hört (barnen sjunger dem med Bari då och då) är nog "Anna and the cupcakes", "Hearts" samt "Rocket Ship" mina favoriter. Här har November Sunflower skrivit om skivan, och om Bari Koral, och här kan ni läsa vad Dad of Divas tyckte om den.

De som kommer på konserten nu på söndag kommer att kunna köpa skivan redan då. Och de som köper den ska få en cupcake. Eller en "mini cupcake" blir det. 100 mini cupcakes ville hon ha. Bara för att vara säker på att de inte skulle ta slut. Uppdraget att fixa dessa gick till vår kompis A (R's pappa). Men eftersom de haft sin lilla E på sjukhus i nästan en veckas tid blev det aldrig av för honom att beställa några förrän nu efter att E fick komma hem. Då visade det sig att det inte gick att beställa så många med så kort varsel. Så han bestämde sig för att baka dem istället. Men 100 cupcakes är lite mycket. Så när han kontaktade mig och berättade detta erbjöd jag mig att hjälpa till. Så nu ska vi baka hälften var. Men det blir inte 100 utan 96. För vi har båda formar till 24 cupcakes var. Så två omgångar bak kan generera 48 cupcakes var vilket blir 96. Det får räcka. Men det passar kanske att jag bakar en del av dem eftersom skivan faktiskt har mitt namn haha!

Det jag gillar med Baris konserter när hon spelar tillsammans med sitt Family Rock Band är att de är sådana fantastiska musiker! Verkligen. Det är inte Mora Träsk eller så (inget ont om Mora Träsk, missförstå mig rätt) utan det är väl mer att likna vid när Janne Schaffer spelade ihop med Lasse Åberg och Klasse Möllberg i Electric Banana Band. Riktiga musiker! Och bra sådana! Det gör skillnad. Hennes Family Rock Band består av jazzbasisten Dred Scott och trummisen Eric Halverson.

Här videon till sången "Hearts": 
Haha det var roligt när jag såg den för jag känner igen flera av barnen (och deras föräldrar) från Lill-Skruttans dagis!
Hämtad från Baris hemsida

Och här är en "gammal Klassiker" från förra skivan. Lill-Skruttan brukar ofta smågnola på den. 
The Backpack Song:

Och här är Bari i "Perfect" som inte alls är en "barnsång":Sist vill jag bara säga:
Ni som råkar bo här i New York City och har barn i åldrarna spädbarn - runt 7 kanske? och som tror att detta skulle kunnna vara något för er och era barn är HJÄRLIGT VÄLKOMNA till konserten!!!!

Info finns på den gröna flyern här i inlägget. Klicka på den om ni vill se texten bättre!


*) Bilden på alla cupcakes är från nätet: http://www.cupcakeheavenspringhill.com/

7 kommentarer:

Lotta sa...

Vad kul!!!

Jag lyssnar på det "backpack song" just nu ;)

Härligt med alla cup cakes. Det passar alltid så bra.


Kram!!

Saltistjejen sa...

ÖLotta,
ja och du har ju redan hunnit med att äta en idag också!! :-)
Hoppas den var god.
KRAM!

Saltistjejen sa...

Va, det var inte meningen att det skulle bli Ölotta!!!! Hm, jag tror inte du är så ölig..?
Sorry Lotta! Jag slant nog där. Och int p g a för mycket öl heller... ;-)

Annika sa...

Nu får du ligga i med bakningen.
Jag skickar upp Karolina till dig!
NYC och bakning. Hon kommer att jubla!!
:-)
Har aldrig hört om dem, men jag kan tro att BARNEN älskar dem!
DE låter verkligen MKT BRA!!
Nu får du leka konditor ett tag!
KRAMAR!!!

Saltistjejen sa...

Annika,
hahha japp jag hade behövt Karolina här nu! :-)
Och konditor får det bli. Eventuellt ikväll och imorgonkväll.
Kram!!!

Desiree sa...

Jag minns tidigare år som du skrivit om Bari och hennes konserter för barnen. Det verkar vara mycket uppskattat varje år hos de små men också hos de stora. Kul. Jag hoppas ni får det riktigt trevligt på söndag. Men det blir många cup cakes att baka. Men det vore ju jättekul om du bakade dem och kom just som " Anna with the cup cakes".
Lycka till med bakningen.

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja jag har skrivit om Bari flera gånger. Vi har ju en sådan här konsert med hela bandet varje år, och sedan en kortare spelning med enbart Bari på Barnes & Nobles då vi har år årliga Book Fair där.
Och bakning lär det bli ikväll.... ;-) Tack för Lycka tillet för det kan jag eventuellt behöva.
Kram!!