lördag, februari 18, 2012

Höna söker jobb

Natten till fredagen måste jag ha legat på ett konstigt sätt för jag vaknade med en riktigt stel nacke. Och den har inte direkt blivit bättre av att jag under fredagen suttit mer eller mindre hela dagen framför datorn. Men trots det känner jag mig hyfsat nöjd. Det tog många timmar av skriv och skriv om, skriv och skriv om... men till slut hade jag lyckats knåpa ihop en jobbansökan ändå. Och med ansökan menar jag ett "cover letter" samt en ny resumé. Där jag försöker få fram mina starkaste sidor för just det här jobbet. Det låter  som om jag är världens långsammaste, och precis så kan det kännas ibland. Men det TAR verkligen tid att försöka att skräddarsy de här sakerna för olika jobb. Jag vrider och vänder på orden. Läser jobbannonsen om och om igen för att försöka utröna vad det är de egentligen söker. Eller snarare vem de söker. Vilka egenskaper vill de man ska ha? Vilka är uppgifterna? Sedan formulerar jag. Och så formulerar jag om. Det hela är ju inte enklare för att man skriver allt på engelska, men jag tycker att jag börjar ha lite bättre kläm nu ändå. Övning ger färdighet, eller "practice makes perfect" som Lill-Skruttan brukar säga.

Egentligen hade jag velat få iväg fler ansökningar till ytterligare ett par jobb som jag hittat, men detta tog alltså hela dagen. Så de andra får vänta lite. Kanske lyckas jag skriva ihop någon under helgen också. Nu i skrivande stund hoppas jag att jag snart ska få lite massage av M. För min nacke känns verkligen inte rolig alls. Jag känner mig lite som en höna som går runt med huvudet lite på sned. Kanske ska jag börja nästa ansökan så; Pigg höna med dolda talanger. Eller kanske snarare något åt det här hållet:

"Fantastic hen with outstanding inter-chicken-skills and well demonstrated strutting abilities. Well established worm-pulling talants and even successfully proven to sing a cockadoodledoo if required. Has until recently been laying eggs the size of an ostrich, but is now ready not only to lay eggs, but also to use them in order to make You a Delicious Breakfast; omelette, scrambled, hard-boiled, fried, sunny-side-up, over-easy - Your choice! Only the sky is the limit, and egg shells are for chickens."
*) Bilden på fjäderpennan är lånad från: pixgallery.com/sv/i/NHXDTH (fotograf är Jens Karlsson) och bilden på hönan är lånad från: kimskovapark.com.au/poultry.htm och fjädern från: constellationav.com

17 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Jag tycker du gör ett riktigt fint jobb med ansökningarna! Nu har jag inte läst dem, men du lägger ned bra med tid och det kommer att synas! Allt detta kommer att belöna dig, det vet jag :)

Pettas sa...

Håller med Trillingnöten, hellre ett bra jobb än ett slarvigt ihoprafsat. Det lönar sig alltid!
Lyckat till! Tummarna upp här igen för din skull!

Kram!

Desiree sa...

Det tar ju mycket tid att få ihop ansökningar så jag tror inte alls att du är långsam. Hi hi den hönan var ju rolig. Känns som om det iallafall finns en hel del för dig att söka och det är ju positivt. Men självklart hoppas jag att du får napp snart också.
Ha en skön helg.

olgakatt sa...

Hönan är anställd i mitt kök med omedelbar verkan! Rikligt med god hönsmat i lön utlovas!

Annika sa...

Det hjälper nog att skriva om, redigera, låta ngn annan läsa och tycka, sen fila lite igen osv, osv
VISST är det så.
För, jag vet ju att HR ÄR petiga när de läser resumeer och cover letters. Heja dig!
OCH din hönansökan är ju jättebra :-)
Håller tummarna för att allt ska ge frukt snart.
Ha en fin lördag.
Stora kramar!!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
tack! jag hoppas det men vi får se. Ibland är man hoppfull och ibland känns det mer jobbigt. Det går upp och ner.
Kram!!

Pettas,
ja man måste vara noggrann såklart. Tack för tummarna!! :-)


Desiree,
ja det tar tid och det kan ibland kännas lite frustrerande.
Kram!


olgakatt,
haha vad fint att hönan fick sitt första sökta jobb!
:-)


Annika,
ja det svåra är att jag ju inte riktigt har full koll på vad HR egentligen vill se. Alltså exakt hur man ska skriva ihop de här sakerna. Jag har ju faktiskt aldrig tidigare varit ute ordentligt på "riktiga jobbmarknaden" eftersom det är skillnad med jobb inom akademin. Så det är nog det som känns svårast.
Tack för dina tummar!
Kraaam!

Astrantia sa...

Med den ansökan så måste du ju få ett jobb på en gång! Vilken arbetsgivare vill inte ha en höna med sådana kvaliteter? :D

Anonym sa...

Hello fantastic hen - would hire you in an instant! Oj vad jag skrattade! Tycker inte alls du är langsam. Skriva ansökningar är det värsta som finns. Jätte svart att formulera tycker jag. Man vill ju inte ga overboard men samtidigt vill man ju ocksa ta fram alla talanger man har! Hoppas du far utdelning snart, sa du slipper skriva fler ansökningar ;-). Haller tummarna!
Kramar, Lisa

Saltistjejen sa...

Astrantia,
haha ja om bara hönor hade varit liiite mer efterfrågade på arbetsmarknaden.... ;-)


Lisa,
ja det är knivigt att försöka formulera sig på ett bra sätt. Så exakt som möjligt. En konst faktiskt. Och tyvärr är jag väl kanske inte den bästa på den än. men hoppas det ska vara ok ändå. :-)
Och tack för dina tummar!!
Kram!!

Musikanta sa...

Det är ju jätteviktigt hur man skriver en jobbansökan så en dag är inte särskilt mycket att lägga ner på att formulera en sådan. Hoppas du får napp när du har lagt ner så mycket arbete - det brukar löna sig!
Ha en skön helg önskar Ingrid

Sahra sa...

Funkar det inte med voltaren? Måste finnas något liknande i USA. Just vid nackspärr tycker jag det funkar riktigt bra.
Det är inte lätt med ansökningar. Sitter själv och river mitt hår. Jobbar på tonen, orden, vad ska med, vad kan strykas, vad är relevant? Det är svårt som tusan när det är rekryteringsfirmor inblandade som inte avslöjar arbetsgivaren. Då är man helt lost och får skriva något mer generellt. Hoppas du får napp. Kram

Jenny sa...

Haha, underbar ansökan! Jag är övertygad om att du fått jobbet på studs, om det varit en höna de letat efter :-)! Om dina andra ansökningar är lika bra, är jag övertygad om att du kommer att hitta nytt jobb utan större problem :-)!! Kram och hoppas ni har en skön helg!

Marie sa...

Hua, det är så läskigt med cover letters och cv, det är en så stor press att man måste få fram allting man kan och få fram det på RÄTT sätt! På en intervju tycker jag att man kan vara sig själv o hoppas att de ska gilla vad de ser o hör, men ett cover letter och cv måste ju verkligen fånga läsarens uppmärksamhet, ha de rätta nyckelorden o stå ut från mängden. Tror ditt cv o cover letter blir superbra, lycka till!!!

Lotta sa...

Du skriver säkert jättebra ansökningar. Jag är impad Saltis!!

Jag tycker du gör helt rätt som ger den mycket tid. First impression, remember!

Vilket skönt väder idag. Just nu äter jag en underbart god TIramsu och snart blir det Melodifestivalen :)

Kramar!!

Saltistjejen sa...

Musikanta,
ja det ÄR ju viktigt. Men det känns ibland som om det tar sådan evinnerlig tid med en massa småpill hela tiden. :-)
Tack för att du peppar!
Kram!


Sahra,
oj voltaren har jag inte tagit sedan jag hade halsböld!!!! Och det är mååånga år sedan. Vet inte riktigt vad motsvarigheten skulle vara här dock. Minns att den var rätt stark. Iallafall tyckte jag det då. Det känns iallafall lite bättre nu vilket är skönt.
Och ja det är supersvårt med ansökningar. Och du, om man inte vet vilka företagen är så måste det verkligen vara ännu svårare. Lycka till!!
Kram!


Jenny,
ja det hade jag nog. OM de sökt en höna... ;-)
Och mina andra ansökningar kanske inte toppar lika mycket som den här hönans, så vi får se....
Kram!!!


Marie,
ja det ÄR läskigt! Man vill så gärna få fram så mycket man kan men ändå på både ett proffsigt och personligt sätt. Svårt. Jag tycker också det är bättre med intervjuer eftersom man då kan prata mer fritt men å andra sidan så kan det kännas extra pirrigt på andra vis då man ju inte kan "sudda och göra om" ifall man tycker det känns fe. ;-)
Tack för att du är så uppmuntrande! Det behöver jag. :-)
Kram!


Lotta,
hahaha som HÖNA ja!!! ;-) Frågan är hur de är som mig själv.... Och jo man måste ge dem lite tid, men jag känner mig otålig... Vilket inte alltid är så bra kanske.
Vädret var underbart idag på sätt och vis, samtidigt längtar jag efter vinter och snö....! Men eventuellt ska det ju snöa här imorgon. Men jag tror det inte förrän jag ser det haha! Melodifestivalen har vi helt lagt av med sedan vi flyttade hit. Är totalt "off" där, Men efter att ha läst på FB om Ranelid känner jag att vi kanske borde se denna....?!? ;-)
Eller inte....
Hoppas du har haft en riktigt mysig kväll!
KRAM!!!

ExPIAtriate wife sa...

Jag tycker du ar jatteduktig och att du tar dig tid, som ovriga papekar, battre ett noggrannt arbete an nagot ihopslarvat.
Din honeansokan gav mig ett riktigt gott skratt!!!
Lycka till!
Kram!

Saltistjejen sa...

ExPIAtriate wife,
tack vännen vad gullig du är!
:-)
Kram!!