måndag, februari 13, 2012

I vår kyl just nu...

...ser det ut såhär:

Bullar bullar bullar!

Kanel så klart!

Och vanilj. Helt enkelt för att jag så oproffsigt inte kollar kanelen hemma innan jag satte igång baket, och det visade sig att jag bara hade tillräckligt med kanel till en sats (inte en dubbel). Så det fick bli lite improvisation med vad vi hade i skafferi och kyl.

Testade även vanilj plus mandelmassa med pärlsocker och hackad mandel på toppen.

Jäsningen gick som vanligt dåligt. Fasiken vad jag INTE GILLAR TORRJÄST!!!!!!!!!!!! Och inte gasugn heller!!!!!!!!! Varenda gång (nästan) som jag bakar här längtar jag efter svensk Kronjäst och en bra elektrisk ugn! Jag svär åt den amerikanska torrjästen och kökets gasugn medan jag petar försiktigt med ett finger i degen. Men bullarna smakade faktiskt bra. Trots allt. Jo vi vet för vi provsmakade ett par små. Fast det blev inte så många som det skulle enligt receptet. Säkert för att degen jäste så dåligt. Det skulle blivit nära 100 (jag gjorde dubbel sats) men det blev nog inte mer än runt dryga 60 eller så tror jag. Men men, jag tänker ta en dollar per bulle imorgon på vår Bake Sale. Så några penningar hoppas jag att vi får in på mina bullar. Bara folk vill köpa Swedish Cinnamon, Vanilla and Vanilla & Almond paste Rolls. Några cupcakes orkade jag faktiskt inte baka. Det var tillräckligt med dubbel sats bullar som vägrade jäsa....

19 kommentarer:

Lotta sa...

Jag köper!!!!!! Frys in en påse åt mig så hämtar jag nästa gång vi ses. Jag betalar bra :)

Hur lyckas du i gasugnen? Mina biir ogrädde upptill och brända nertill....what is the trick?

Kram!!!

Saltistjejen sa...

Lotta,
Tack vad söt du är! Jag har faktiskt ingen aning. Bara gräddar de i mitten av ugnen i ca 485F. Penslar mycket m ägg dock. Kanske är DET tricket??
När du kommer på fika ska jag fixa bullar o cupcskes! Lovar!
Kram!!

ExPIAtriate wife sa...

Ah vad goda de ser ut! Inget gar upp mot en kanelbulle(bulllar) och ett glas mjolk! De kommer att ga at som smor i solsken!!!
Jag koper torrjast hemma i Sverige och tar med mig, tycker att den ar bast av alla torrjaster aven om jag haller med dig att riktig kronjast ar bast! Lycka till med er sale!
Kram!

Trillingnöten sa...

Herregud vad sugen jag blev på bullar!!! Hemgjorda saftiga. Men du, jag håller iaf med dig angåend torrjäst och gasugn. Suger! Det går inte helt enkelt...De ligger helt efter i USA :) hahaha....

Pettas sa...

Du har inte tänkt på att öppna ett kvartersbageri?:) Talangerna finns ju! Allt ser himla gott ut!
Lycka till-kram och fin Valentindag!

Karin

anna of sweden sa...

Håller med. Den amerikanska torrjästen är inget vidare. I varje fall inte till svenska recept. Jag övergick till färsk jäst när jag väl hittade sådan i USA, och då blev bakandet genast mycket bättre.

Lycka till med försäljningen. Snäckor är mycket bättre än cupcakes, tycker jag. Lite mer exotiskt!

Kram!

Desiree sa...

Ooooh man får inte frestas så här. Oj vad du har bakat. De ser ju helt perfekta ut. Det märks inte alls att jäsningen inte gått så bra som du säger. Kanel och kardemummabullar är jag svag för. Jag är säker på att dessa kommer att sälja slut fortare än kvickt. De ser helt ljuvliga ut.
Nu måste jag klicka bort dessa innan kanelbulle längtan tar över helt.
Kram!

olgakatt sa...

Vetebullar är mycket godare än muffins, det tycker jag med, helst kardemumma men kanel är också gott.
Men, du, jag har lärt mig att vetebröd åldras FORTARE i kyl än i rumstemperatur. Vad säger Pettas Karin om det, tro?

Om Kronjästs torrvariant är bättre än den amerikanska kan vi ju fixa det! Jag använder den i bakmaskinen och det brukar jäsa helt perfekt - kanske beror det på temperaturen?? Den sköter ju maskinen så jag vet inte hur många grader det är.

Idén om ett bageri vore kanske inte så dum! Du kunde ju stå i lobbyn varje morgon med ett lass bullar! Med Ella som assisterande försäljerska skulle affärerna gå som smort! Låter det inte som starten på den klassiska amerikanska drömmen?

Saltistjejen sa...

ExPIAtriate wife,
ja de blev faktiskt bra trots att de jäste så dåligt.
Och kanelbullar är verkligen något man kan längta efter. Fast jag gillar inte mjölk så mycket haha! ;-)
Intressant att du köper med dig torrjäst från Sverige. Kanske ska man be ngn skicka lite? Jag tänkte inte att det kunde vara så stor skillnad på torrjäst och torrjäst.
Kram!!


Trillingnöten,
hahaha! Och du visst är det både torrjästen och gasugnen som ställe till det.
Men men det finns inget att göra mer än att försöka få det så bra som möjligt.
Kramar!!


Pettas,
nej vännen det har jag inte. SÅ duktig är jag inte. :-)
Tack ändå och ha en fin dag idag!!!
Kramar!anna of sweden,
ok, så det ÄR verkligen skillnad på den svenska och den amerikanska torrjästen?? Hm. Färsk jäst har jag inte hittat här någonstans trots att jag letat. Var köpte du den?? Och personligen gillar jag också vetebröd så mycket mer än cupcakes!
Kram!!


Desiree,
hahaha! Kanel och kardemummabullar är så gott! Här fick det dock bli vanilj och Vanilj&Mandelmassa också i några eftersom kanelen tog slut!!
Kram!


olgakatt,
japp det tycker jag med! Mycket! Kardemumma är också super, men här blev det kanel och sedan resten med bara vanilj eller vanilj & mandelmassa. Kanske vore kul att prova om Kronjästs torrjäst fungerar bättre än den amerianska. För den ÄR verkligen rätt DÅLIG!!!! :-(
Idén om eget bageri låter fint men tyvärr är jag inte alls så bra att det skulle fungera haha! Har nog itne tillräckligt bakintresse.
Och du det där om åldrande av vetebröd i kylen var nytt. MEN jag vet att bröd oftast är godast om man fövarar det i rumstemp. MEN här går det inte så bra för katterna har en viss förkärlek för att lägga sig mitt på ullpåsarna och/eller att tugga på plasten!!! Den senare är mest Lipton. Så det var allra mest för att skydda bullarna från katterna som vi lade de i kylen. DEN dörren kan de i varje fall inte få upp! :-D
Kram!

Emma sa...

Jag hajar! Du vill att jag ska komma och hälsa på :-)

Närrå, men det är nära på när du bloggar om sånt här. Du skulle nog kunna göra business via bloggen till svenska expats...

finelinan sa...

Ja jag tycker de ser supersmaskiga ut! Och jag tycker att du är supermom som bakar och står i till alla arrangemang! Att du orkar kvinna!

Saltistjejen sa...

Emma,
haha japp du får gäärna hälsa på!!! :-)
Kram!!!


finelinan,
tack vad söt du är. Själv känner jag mig INTE som ngn supermom direkt. Men jag har ju en del tid eftersom jag inte jobbar just nu. Man får försöka göra lite nytta på annat vis då. :-)
Kram!

anna of sweden sa...

Jag köpte jäst på Wegmans. Finns de i NYC?

Steel City Anna sa...

Vilka fina bullar! Vad mycket jobb, impad :)

Saltistjejen sa...

anna of sweden,
ånej vi har ingen Wegmans här. :-(


Steel City Anna,
tack!!
:-)

Jenny sa...

Finns inget jag avskyr så mycket som att baka med torrjästen här när jag ska baka enligt svenska recept - Så jag har ett lager svensk torrjäst i skåpet :-)! Bakar bara svenskt med svensk jäst och faktiskt vant mig vid torrjäst nu, även om vanlig, färsk, jäst såklart är bäst! Det är egentligen inget fel på jästen här, om man följer amerikanske recept så funkar det ju bra, men jag lär mig aldrig skillnaden på rapid- och instant yeast, och så det där med att måtten är helt fel, arrggghh! Tacka vet jag Kronjäst, ha ha. Men dina bullar såg i alla fall väldigt smarriga ut, så jag är övertygad om att de smakade bra!! Kram!!

Saltistjejen sa...

Jenny,
jag har ju aldrig tidigare insett att det skulle vara skillnad på amerikansk och svensk torrjäst. Jag tänkte bara "torrjäst som torrjäst". Men nu inser jag att flera sagt att det skiljer sig så jag gissar att det är olika. Ska kolla om man kan få lite svensk torrjäst skickad hit. :-)
Bullarna BLEV faktiskt riktigt bra till slut men det tog en evighet att få dem att jäsa!!
Kram!

Gnuttan sa...

De ser ju jätteläckra ut! :-) Testade Kronjästs jäst för söta degar sist gång jag var i Sverige, vilket var rena drömmen. Den saknar jag här. Turligt nog har vi dock vanlig färskjäst som tur är (vilket det var si och så med i förra hemlandet).

Saltistjejen sa...

Gnuttan
tack!! ja Kronjäst är underbart!!! :-)
Kram!