måndag, februari 20, 2012

Long Island

Vi hade en helt fantastisk dag på Long Island idag, jag och Lill-Skruttan. Tillsammans med Lill-Skruttans dagiskompis N och hennes familj. Efter att Lill-Skruttan klargjort att hon inte ville klä sig i prinsessklänning, och då N hade accepterat det (något motvilligt dock...) hade tjejerna hur roligt som helst. Det hanns med både lunch, lek inne och sedan lek på stranden i det ljuvliga vädret. Själv njöt jag minst lika mycket som Lill-Skruttan. Av jättemysigt sällskap (N's föräldrar som jag känner att jag precis håller på att lära känna nu), ett underbart väder och självklart av att se att de två små kompisarna verkade leka så bra tillsammans.

Picknick (bredvid N ligger den prinsessklänning hon så generöst erbjöd Lill-Skruttan igen och igen och igen... Men tyvärr nappade Lill-Skruttan inte på just prinsessidén.

Lunch!

Här ska det åkas tåg till destinationen "Vacation". Tyvärr körde lokföraren fel så de kom via "Crocodile Lake" till "North Pole"...

Ute på den fina lekplatsen på den närliggande stranden


Man tager vad man haver - saknar man snö får man väl göra sandänglar istället...!

Och simma i sanden kan man också göraSedan ner till det riktiga vattnet såklart!

THANKS for a WONDERFUL DAY!!! 

Lill-Skruttan älskade allt under dagen. Att få åka riktigt tåg (inte bara tunnelbana). Att hälsa på en kompis hon aldrig hälsat på tidigare. Att leka på stranden. Hon älskar verkligen stränder. Vatten och sand är nog hennes favoritkombination. Senare tog vi tåget tillbaka till Manhattan och hade tur för vi hann precis i tid. Just då vi klev på stängdes dörrarna och tåget rullade iväg. Lill-Skruttan var så trött så trött. När vi satt oss somnade hon nästan med detsamma. Imorgon är det vanlig vardag igen. Och det kommer att börja en ny tjej i Green Room. Spännande.

9 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Det ser helt underbart ut! Vad gulligt av N att erbjuda E klänningen flera gånger i fall att :) Och att sedan acceptera ett nej till slut. Det är inte lätt när två viljor vill olika saker i gemensam lek! Jag gillar att E står upp för sig själv och har skinn på näsan!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
Ja det var en fantastisk dag på alla sätt! Och ja det är bra att hon kan säga nej. :-)
Hoppas du mår bättre nu!
Kram!

Fourmum sa...

Vilken underbar utflykt ni haft! Det är så underbart att höra/se barn förhandla med varandra :) Oftast kommer de överens utan att man lägger sig i ;) Skrev just hos Lotta (charmigacharlie) att hon borde skriva en guide till NY och Connecticut för svenskar. Du borde skriva en guide med tips om bra lekplatser, restauranger, helt enkelt hur man semestrar med barn i NY ;) Innan jag började läsa din blogg så trodde jag det var helt uteslutet att resa till NY med mindre barn, eller iallafall om man ville få ut något av resan, både för stora och små. Nu har jag fått en helt annan bild och även maken så nu blir det troligen 1 vecka i NY i sommar och det är din förtjänst! Kram

Desiree sa...

Vilken trevlig dag för er båda två. Strandpromenader är alltid skönt och rogivande för själen. Det är något visst med vågor och sand.
Mysig dag.
Kram!

Coolaannna sa...

Vilka fina, ljuvliga bilder. Vilken kompiskärlek! Man blir glad och man riktigt känner deras kreativitet i leken :)

Hoppas det blir måånga fler såna dagar!

Många kramar Anna

Taina sa...

Vilka härliga bilder! Ser ut som vår. Syns att de trivdes ihop flickorna. Men var är mössan och vantarna? Hahahahaha! Jag veeeeet, det var varmt, men jag kunde inte låta bli.

Kramar!!!

Saltistjejen sa...

Fourmom,
å TACK!!! vad jätteglad jag blir. Jag hopas ju såklart att ni som läser min blogg ska få en inblick i hur det är att leva här med just barn. Och att jag fått er att inse att NYC är en stad för barn också är super! KUL att jag kunnat uppmuntra er till att resa hit! :-) DET gläder mig mycket!!
Kram!!


Desiree,
ja jag älskar stränder! Det är något så rofyllt med dem oavsett väder och årstid tycker jag. Även i storm är tycker jag stränder verkar lite lugnande på mig. Fast då utan barn såklart. ;-) Skulle inte vilja ha barn med mig på en strand i storm, men ensam är det häftigt att uppleva skyhöga vågor och stark vind på en strand tycker jag.
Kram!!!


Coolaanna,
ja, tjejerna hade verkligen roligt tilsammans vilket var så kul att se. Särskilt som vi inte umgåtts alls med den här familjen utanför dagiset förut så det känns lite som en ny kompisupptäckt BÅDE för Lill-skruttan och mig! :-) Sådant är alltid roligt!
Kramen!


Taina,
japp det kändes som vår också. Lite småkylig vind men annars otroligt skönt! Och nej, mössa och vnatar behövdes inte i solen! ;-) Såpass vårigt var det. :-)
KRAM!

Annika sa...

Vilka fina Bilder du visar, och vilken toppendag ni hade ute på LI!!
Så roligt att flickorna leker så bra ihop.
OCH att du och mamman kommer bra överens också!
Hur lång tid tog det för er att åka dit?
Kramar!

Saltistjejen sa...

Annika,
tack!! ja det var verkligen en underbar dag vi fick tillsammans med våra "nyfunna" vänner igår!
Det tog ungefär en halvtimme för oss att ta oss till Penn Station hemifrån. Och sedan tog själva tågresan från Penn till Port Washington ca 45 minuter. Så allt som allt lite dryga timmen. Helt okej. :-)
Kram!!