fredag, februari 17, 2012

I morse på dagis

Lill-Skruttan ritade en "Scary man" och skrev sedan sitt namn "all by herself". 

 A:t fick inte plats någon annanstans än framför det andra L:et så slutresultatet ser ju kanske mer ut som ELAL än ELLA. Men alla uppmärksamma personer kunde se på fotot ovanför, att hon ändå skrev bokstäverna i rätt följd. Där är hon ju i full fart med att skriva A:t som ju är den sista bokstaven i namnet.

Idag var även första gången lärarna har haft riktig lera framme (hittills har det annars varit Playdoh och Goop). Nu fick barnen prova att knåda och känna på riktig lera! Skoj tycker jag. Lill-Skruttan tyckte att leran kändes kall. Men hon gillade det.

Här visar en av lärarna hur man kan trycka och pressa leran mellan fingrarna och göra den platt och mjuk. På fotot nere i vänstra hörnet visar hon hur man kan slå på lerklumpen med handen. DET gillade Lill-Skruttan och slog frenetiskt på den så det tjongade högt.

Själv sitter jag just nu och knåpar på en jobbansökan. Jag har ett par jobbannonser som jag hittade igår när jag surfade runt och nu ska jag försöka få iväg mina ansökningar dit. Det känns åtminstone positivt ATT jag hittade några annonser alls där man inte krävde minst 3-10 års erfarenhet... Nu får vi se hur det går. Ute skiner solen och det är vårtemperaturer med ca 9 grader nu. Vädret inför imorgon ser likadant ut men på söndag ska det bli kyligare igen och kanske kanske snö. Vi hoppas på det!

6 kommentarer:

Fröken Anki sa...

Jättefin teckning. Även om det är på nåt läskigt. Men bättre att rita det än hålla det inne.
Du det där med att skriva är inte så lätt i början. Många barn kan ju skriva bokstäverna i rätt ordning men det är inte så noga var på pappret de sätts. De hamnar där de får plats. En del barn börjar ju t ex längst ner i ett hörn och skriver uppåt, eller baklänges för oss. Huvudsaken är att de skriver och tycker det är kul. Tids nog fattar de hur de ska göra för att få plats.

kram

Saltistjejen sa...

Fröken Anki,
ja hon ritar rätt ofta monster och så nu. Hon är väldigt fascinerad av "läskiga" saker. ;-)
och visst är det roligt att intresset för bokstäver och siffror verkligen finns redan! Men ingen pressar henne. Tycker hon är såpass liten att allt sådant måste komma från HENNE själv, men just nu älskar hon att "skriva" och räkna! :-)
Kram!!

Emma sa...

Vilken konstnär! Han ser ju scary ut den där mannen! Och hon skriver jättebra tycker jag. I helt rätt ordning!

Om det sedan är viktigt att det ska synas även på pappret att det skrevs i rätt ordning, det kommer ju med tiden. Precis som du säger. Hon är ju så liten. Jätteduktig!

Musikanta sa...

Visst är det härligt när barnen börjar intressera sig för bokstäver! Fin teckning hon har gjort också.
Kram!

Västmanländskan sa...

Wow, så duktig hon är!!!

Saltistjejen sa...

Emma,
haha ja visst ser han läskig ut! ;-)
Och det där med bokstäverna kommer såklart med tiden. Jag är mest fascinerad över att hon redan tycker det är så kul! :-)
Kram!


Musikanta,
ja det är jätteroligt!
Tack!
Kram!


Västmanländskan,
tack!!
:-)