fredag, februari 03, 2012

Denna fredagsmorgon...

...bjöd på sång och musik. För i morse hade Lill-Skruttans dagis anordnat en s.k Sing-A-Long. Det brukar de göra varje år tillsammans med barnens musik- och sångpedagog Bari Koral.

Föräldrarna är då välkomna att vara med på morgonen och sjunga med barnen. Barn, föräldrar och lärare samlas i det stora "samlingsrummet" och där spelar och sjunger Bari och de barn och föräldrar som vill och kan. Himla mysigt och trevligt.  Sedan bjöds det på frukost.

Up came the sun and dried up all the rain...

Bari

Sötnosarna Lill-Skruttan och R. När det senare blev dags för dans "bjöd R upp Lill-Skruttan" men hon tackade nej!!!!! Själv har jag fått lära mig att man aldrig får nobba någon så länge personen är nykter... 

Om en vecka ska Bari ha konsert här och jag tillsammans med min springkompis K är ansvariga för att rodda den lite. Mest förberedelser av olika slag. Och att försöka få folk att komma. Så OM ni läser detta och är intresserade av att komma till konserten är ni varmt välkomna!! Det går att lyssna på en del av Bari's sånger på hennes egen hemsida här. Och har ni frågor eller så kan ni alltid maila mig! 

Dagen är strålande vacker med sol och blå himmel. Fredag. Snart helg. I helgen, närmare bestämt på söndag, är det Superbowl vilket är en enorm sporthändelse här i USA. Jag skulle kunna säga att de allra flesta kommer att vara mer eller mindre bänkade framför TVn under matchen. Jag är inte särskilt intresserad av American Football, men i år är faktiskt New York-laget The New York Giants med i finalen så jag lär heja på dem! Det är ju alltid roligt om man har ett "eget" lag med. Vill ni läsa mer om de två finallagen The New England Patriots och The New York Giants kan ni läsa här.

12 kommentarer:

finelinan sa...

Jag vill också ha Gibson på ett så kreativt och fantastiskt dagis som ni har lillasrkuttan på. Inte för att jag är missnöjd med hans, tvärtom, de är helt fantastiska. Men det där lilla extra kreativa saknar jag. Konstutställningar, sångstunder, besök av föräldrar osv...

Saltistjejen sa...

finelinan,
ja vi är otroligt glada för vårt dagis här. Men jag tror det kan vara annorlunda i Sverige. Där är det helt andra kostnader och andra regler och så. Tror att det kan vara svårare för daghem/förskolor att kanske ge det där lilla extra eftersom många inte är beredda att ta den kostnaden som det då skulle bli. Men även här är vårt dagis mycket väl ansett och vi inser att vi är lyckligt lottade.
Det låter ändå väldigt bra att du är nöjd med Gibsons dagis och tycker de är fantastiska där. Det är ju inte alltid så för alla.
Kram!

Katarina sa...

E. ser verkligen ut att trivas! Ert dagis verkar så aktivt och bra på många sätt. Det måste kännas positivt att få ha sin dotter på ett sådant ställe?!

Synd att bo så långt bort från er bara,,,,

Kram

Saltistjejen sa...

Katarina,
ja det är ett toppendagis verkligen!! :-)
Och ja visst hade det varit roligt om vi kunnat träffats IRL.
Ha nu en riktigt bra helg och STAY WARM!!!! Minus 30 grader som ni har nu Brrr...!!! :-)
Kram!

Lotta sa...

Å härligt med Sing-A-Long. Imse vimse spindel på engelska är så söt!

Jag är ingen footballfan heller men Giants får det bli!
Hos vår bagare bakas det Superbowltårtor ;)

Skön dag idag!!!

Kramar!!

Saltistjejen sa...

Lotta,
hrligt att du är tillbaka! jag har saknat dig!
Och du Superbowltårtor.... Hm... verkar de goda?
Kram!!

Mikaela i San Francisco sa...

Vilken söt liten dotter du har! :)

Saltistjejen sa...

Mikaela,
hej och välkommen till min blogg! Tror inte jag sett dig här tidigare. Men jag blir väldigt glad av att du läser här och att du vill lämna en kommentar! :-)
Och TACK också för att den var så gullig!

Trillingnöten sa...

SÅ himla kul för barnen allt det där :) Man ser verkligen glädjen i deras ögon! Och kul för dig att få hjälpa till lite :)
Är det superbowl redan?? Galet! Tiden bara flyger iväg!

Västmanländskan sa...

Det låter väldigt roligt med sing-a-long för föräldrarna.

anna of sweden sa...

Haha. Det har jag också lärt mig. Att man tackar ja om kavaljeren är nykter. ;)

Saknar Super Bowl-helgen trots att jag inte är något fan av amerikansk fotboll. Men det är något visst med de där stora evenemangen.

Kram och trevlig helg!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
ja det är himla roligt! Min hjälp kommer inte förrän till nästa helg dock då själva konserten ska gå av stapeln.
Och jo det är Superbowl nu. Imorgon- Tiden flyger fram.
Kram!


Västmanländskan,
:-) det var det!


anna of sweden,
haha jamen eller hur?! Måste nog lära henne lite dansgolvsvett snart. ;-)
Och visst är Superbowlhelgen lite speciell. Fast jag vet ärligt talat inte om jag skulle sakna den så mycket om. Kanske. Eventuellt kan man komma att sakna fler saker än man tror?
Kramar!