söndag, februari 05, 2012

WOW!!!!!

Okej, jag har äntligen förstått varför amerikanerna älskar sin nationalsport American Football. Efter kvällens Superbowl kan jag bara hålla med. En bra match i denna sport är helt fantastiskt spännande! Så roligt att se! Jag säger bara WOW WOW WOW!!!!!! De sista 36 sekunderna eller så av matchtiden satt jag och småhopppade i soffan. Räknade sekunderna och ja, var heeelt inne i matchen. Haha! Efter drygt 6 år i detta landet och efter att ha sett Superbowl nästan alla år utan att bry mig nämnvärt har jag nu insett att detta är en sport som verkligen kan vara både olidligt spännande och väldigt underhållande att se. Kul!


Och GRATTIS till NY Giants!!!!!!
Gissar att vissa här i staden lär festa inatt...

8 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Hahahaha! Du har verkligen utvecklats till en amerikan! :) Det tar nog väldigt lång tid att uppskatta denna sport :) Baseboll är ännu värre!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,

hahaha njaae kanske inte riktigt. Men ett par USA-poäng tror jag att jag uppgraderade mig till idag. ;-)
Fast Baseboll kommer jag aldrig att hitta storheten i tror jag. Där går gränsen...;-)

Annika sa...

Men Saltis!!
DET må jag säga!!
HAHA!
Snacka om BITEN helt plötsligt. Fniss!
DET är INTE jag, men det var roligt iaf med SB. Det är det alltid!
SÅdan folkfest och allt det där!
KUL att du klykar sporten nu. Jag begriper fortfarande inget, men det är för att jag inte orkar lyssna när de förklarar. SÅ ointresserad är jag. Trist nog.
men glad att du upptäckt det hela. Du kanske blir en sann fotbollstjej i höst som kollar matcher både söndagar och måndagar.
KUL att Giants VANN!!!
KRAM!!!

Saltistjejen sa...

Annika,
hahaha! Ja men kanske inte SÅÅÅ biten! Men nu FÖRTSTÅR jag verkligen vad folk pratar om när de säger att American Football kan vara sååå underhållande och spännande. Jag ahde otroligt roligt igårkväll när vi kollade matchen. och för mig som gillar sport måste jag säga att jag går igång SÅ mycket mer på ett event som detta än t ex Oscarsgalan eller liknande. Ja, jag vet. Inte särksilt kvinnligt. Men men.... Jag skulle lätt byta ut galorna mot matcher av det här slaget! Alla gånger. oavsett sport. Alltså missförtå mig rätt nu, jag menar verkligen sportevent som är såhär pass spännande!!!!
Men jag tror aldrig att jag kommer kunna KÄNNA för American Football på det sätt jag känner för hockey. Never. Hockey är en del av min uppväxt och av mig själv. American Football har jag nu insett kan vara väldigt kul att se, men in i mitt hjärta tror jag inte sporten kommer ta sig. :-)
KRAM!

Desiree sa...

Kul att ditt favoritlag fick vinna. Det märks att du har blivit biten. Jag lyckades aldrig sätta mig in reglerna eller förstå spelet på de åren vi bodde i Alabama. Jag är nog inte så himla sport intresserad över lag. Kollar aldrig på sport här hemma heller annat om det är OS. Men reklamen och den där festkänslan tyckte jag om som Superbowl omges av.
Kram!

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja jag gillar ju stora sportevenemang i allmänhet. Så detta var väl kanske dags för mig att inse glädjen i nu. Efter så många år här. :-)
Kram!!

Astrantia sa...

Jag tittade inte för det blir ju så ohemult sent med sverigetid sett men jag gillar amerikansk fotboll.

För länge sedan var jag tillsammans med en kille som spelade AF och då lärde jag mig en del om spelet. Fast i början så kändes det helt obegripligt. En sport som går ut på att killar i stora skydd liksom slänger sig så högar här och där på planen...

Saltistjejen sa...

Astrantia,
nej visst bor man i Sverige går ju matchen mitt i natten.
Kul att du lärde dig lite om spelet av ditt ex. Det är ju inte superavancerat egentligen men en del små saker har jag fortfarande inte riktigt förstått. :-) Fast roligt var det i söndag!