söndag, februari 05, 2012

Vid Karusellen i DUMBO

Igår lördag var en riktigt HÄRLIG dag! En intensiv eftermiddag i Brooklyn Bridge Park (i DUMBO vilket är en förkortning som står för "Down Under the Manhattan Bridge Overpass"). Både M och jag kände oss helt slut. Och otroligt mätta efter middagen på Bubby's. Här kommer bilder från gårdagen. Alla bilder är tagna med min iPhone och jag har lekt lite med några av dem i Camera+. Om ni undrar.

Två otroligt glada, lyckliga och förväntansfulla barn hälsade på varandra när vi kom fram.


Den lilla stranden med Manhattan och Brooklyn Bridge i bakgrunden.

Här lektes det en stund.
Sedan bar det av till "Jane's Carousel" som är helt fantastisk! Renoverad klenod från 1922 som numera har placerats inne i ett glashus alldeles invid East River. Jag kan bara säga om ni är i NYC så besök denna pärla!!! Oavsett om ni har barn eller ej! 









Efter karusellturen blev gick vi tillbaka till lekplatsen som ligger alldeles ovanför den lilla stranden vid Manhattan Bridge där vi först sågs.





Och efter lek lek lek promenerade vi till Bubby's för att äta en tidig middag. 
Lill-Skruttan och W  hand i hand.


Bubby's har bra mat och det är extra roligt att de verkligen värnar om varifrån de köper sina råvaror. Klicka gärna på bilden så ni kan läsa texten. Det handlar om lokala mindre gårdar där man föder upp sina djur och/eller odlar sina grödor ekologiskt. 

Eftersom vi kom ungefär en halvtimme innan köket öppnade för kvällen köpte vi oss lite att dricka och Lill-Skruttan och W roade sig gladeligt med att jaga varandra runt runt runt på det öppna golvet. Och däremellan släcka törsten. Sedan kurragömma och så lite "tag" (kull eller pjätt som jag tror det kallas på skånska?) igen. Nämnde jag att Bubby's är vääääldigt barnvänligt?!?!?

Man kan ju även roa sig med att göra grimaser!

I väntan på maten ritades det en del.


Och så busades det en del också såklart.

En fantastisk eftermiddag!!! Så roligt att träffa våra vänner igen och som alltid helt underbart att se de två små vara så överlyckliga över att få träffas igen! Det värmer i hjärtat. De hade verkligen roligt tillsammans och enda gången det blev lite "gruff" var då Lill-Skruttan plötsligt inte ville hålla W i handen längre då de promenerade tillsammans mot restaurangen. Han ville, men hon drog sig undan lite. Det slutade med att W började gråta hjärtskärande för att Lill-Skruttan inte ville hålla hans hand. Oj, då nyper det i hjärtat istället.... Men det hela löste sig snart igen och de kunde leka vidare så snart vi kommit i på Bubby's. Maten var god men portionerna enorma. Så det var två väldigt mätta familjer som begav sig till F-tåget för att åka hem. Våra vänner till Park Slope och vi mot Manhattan. Klockan var närmare 20 när vi var hemma igen. En lång men otroligt rolig och skön dag.

Jag gillar verkligen området DUMBO och för er som inte varit där vill jag säga att det definitivt är värt ett besök. Ytterligare ett område som är "på gång" i NYC. Närheten till vattnet och blandingen av äldre och nyare byggnader gillar jag. Lite samma känsla som i Red Hook (runt Ikea, som ju också är ett område som utvecklats mycket de senaste åren). Tidigare utflykter till just DUMBO kan ni läsa om här och här.

10 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Vilken fin dag! Vännerna är så fina tillsammans :) Fast det är klart att det är SVÅRT att vara bra vänner hela tiden och hålla handen jämt :)

Mallis sa...

Dit kommer vi definitivt åka nästa gång vi är i New York. Förmodligen blir det ett besök dit tidigare än vi trott. Om planerna går som de ska och Johan får någon spelning på Red Rooster, blir det besök i slutet av maj.

Längtar så det knakar i kroppen. Hoppas, hoppas...

Kram på dig

Desiree sa...

Mysigt område. Kul att man kommer ner till floden och kommer den så nära här. Karusellen var ju så himla fin :-)
Jag skulle just säga att E och W är så söta då de går där och håller varandra i handen. Vilken tur att det ordnade sig så att W slapp vara jätteledsen för att Ella inte ville hålla honom i handen precis hela vägen. Ellas mössa är ju verkligen supersöt också.
Bubbly´s låter himla trevligt och gott. Vilken skön och mysig dag.
Kramar!

Fourmum sa...

Vilken underbar dag ni haft! Har ju aldrig varit i NY, men Central park verkar ju helt underbart med massor av ställen för barnen. Tack för att du delar med dig av "dina ställen" ;) Här är det strålande sol och -13 Kram

Lotta sa...

DUMBO är en favorit! Tuffa bilderna blev när du lekte lite...det ska jag testa.

Ni hade verkligen en superdag igår!

Kramar!!

olgakatt sa...

Så nu är den på plats, den fina karusellen där jag blev borttappad häromåret!
Klart att jag vill åka i den vid nästa tur till NY! Ella, säg att du vill åka med mig då i karusellen och så köper vi pretzel på hemvägen?

Sahra sa...

Blir så trött när kommentaren försvinner när jag inte är inloggad på blogger. Suck. Vi missade DUMBO när vi var i NY men ska absolut göra ett besök där när vi åker med barnen.

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
ja det var en toppendag! Och visst kanske det är svårt att hålla handen heeela tiden. ;-)
Kram!


Mallis,
kul att ni kommer så snart! Tycker det är galet roligt att Johan ev får spela på Red Rooster!! Och DUMBO ska ni definitvit besöka då!
Kram!!


Desiree,
ja det är det. Ännu mer på vår och sommar och höst faktiskt eftersom det är skönt att vara nära vattnet då Jag rekomemenderar verkligen ett besök härom man är i staden. Här finns många gallerier och så också och hela området känns ganska "artsy".
Kramar!



Fourmum,
ja dagen var super! New York är en underbar stad med hur mycket som helst. Central Park är fantastiskt och även Brooklyn Bridge Park där vi var igår är jättemysigt.
Kramar!!


Lotta,
ja det är skoj att leka lite med bilderna tycker jag! Olika filter och snipp snapp har man en annan känsla i bilden tycke jag! :-) Enklare än att själv använda photoshop elleer så om man vill förändra en bild lite sådär "på plats". :-)
Kramar!!


olgakatt,
haha japp det var ju DÄR du försvann ja! Det glömde jag bort!! Nästa gång du kommer blir det absolut en tur på karusellen!! Och en pretzel. Det lär Ella gilla!
Kram!!


Sahra,
ja jag har hört flera som haft problem med att kommentera här den senaste tiden. Trist!
Nästa gång ni kommer hit så rekommenderar jag verkligen att ni åker till Dumbo också! En skön plats och jättebra om man har med sig barn! Men bara att strosa längs vattnet är härligt OCH karusellen är fantastisk så den är värd ett besök med eller utan barn.
Kram!

bettankax sa...

Vilken härlig dag:) Bilderna förmedlar verkligen glädje. Underbart söta är de små liven. Ljuvlig bild när Lill-Skruttan blir hissad i luften av pappisen.
Här i Lund är det kallt och otrivsamt. Fy vad jag avskyr kylan.
KRAM!!

Saltistjejen sa...

bettankax,
ja det var en toppendag verkligen!! :-)
Och Lill-Skruttan pch W hade hur roligt tillsammans som helst. Underbart att se.
Oj ni har fått vinter ja. Fast jag är faktiskt lite avis på det. Skulle gärna vilja ha lite snö nu. :-)
KRAM!!!