onsdag, februari 01, 2012

Vårväder och akutinryckning

Igår träffade jag en kompis i Central Park. Vi hade bestämt att ses och äta lunch på Le Pain Quotidien inne i Parken. Vädret var återigen otroligt vårigt. Temperaturen låg runt 14 grader och solen värmde. Så vi satt ute och åt. Pratade. Kollade in folk som strosade förbi. Sedan gick vi en promenad i Parken. Pratade vidare. Vi promenerade i säkert en dryg timme innan vi sade hejdå. En UNDERBAR promenad!

Allén


Le Pain Quotidien

The Angel Fountain, Bethesda Terrace

The Boathouse
Bow Bridge

Stilstudie - BroJag fortsatte sedan söderut till Svenska Konsulatet som ligger vid Park Avenu mellan 56:e och 57:e gatan. Där hämtade jag ut mitt körkort som jag nyligen förnyat, och blev bjuden på en kanelbulle! På vägen hem kände jag av mitt högra knä. Hoppas att det inte ska börja spöka igen nu. Det har gjort det lite av och till under flera år. När jag kom hem gjorde jag mig i ordning för att hämta Lill-Skruttan på dagis. Vi hade bestämt att jag skulle hämta henne lite tidigare idag. Precis innan jag skulle gå ringde mobilen och våra vänner Familjen K undrade ifall jag kunde hjälpa dem. Akut. Deras Minsting var sjuk. Hög feber och svårt att andas. Pappa A skulle ta henne till sjukhuset

Mamma K var hemma men var tvungen att jobba en del hemifrån så de undrade ifall jag kunde gå över och hålla ett öga eller två på R. Självklart! Jag hämtade Lill-Skruttan vi gick dit direkt efter dagis. Sedan tillbringade vi en stor del av kvällen där. Till Lill-Skruttans och R's stora lycka. K kunde slutföra sina jobbuppdrag för dagen medan R och Lill-Skruttan lekte. Efter att vi alla ätit middag så skulle K och R gå till sjukhuset och då gick jag och Lill-Skruttan tillbaka hem. Tyvärr blev Baby E kvar rätt länge på sjukhuset, men jag fick nyligen ett sms där de berättade att hon skulle få komma hem igen snart. Lillan! Nu hoppas vi att hon snart blir bra igen.

9 kommentarer:

Desiree sa...

Vilken mysig dag med en härlig vårpromenad. Du får gärna skicka över lite vårvindar hit. Det är ruskigt kallt just nu. Vilken trevlig överraskning att få en kanelbulle då du hämtade ut körkortet. Tråkigt att baby E blev så pass dålig men bra att du kunde hjälpa familjen K lite. Skönt att höra att baby E nu mår bättre och får komma hem snart. Läskigt när små blir så där supersjuka.
Kram!

Millan sa...

usch vad laskigt nar de sma blir sa dar jattesjuka. Just nar de ar svart att andas ar ju hemskt! Skont dock att dne lilla mar battre igen.

Vilken harlig dag annars. Sag valdigt varigt och fint ut hos er. Har har det blivit vinter nu med 0 gradigt ute.

Kram

Saltistjejen sa...

Desiree,
ja det var en väldigt skön dag. Och vädret igår var himla härligt! Idag ska det bli regn säger de. Vi får se. Ja, det är läskigt när barnen blir såpass sjuka att man behöver åka in till sjukhuset. Och just luftvägarna och feber tycker jag själv är något man blir väldigt rädd och orolig för. Alltså om ens barn får problem med andningen. Men visst känns det bra att bo såpass nära att man kan hjälpa varandra i sådana här lägen.
Kram!!


Millan,
ja de är verkligen obehagligt! Luftvägsproblem och hög feber är väl bland det läskigaste i "vanlig sjukdomsväg" som man råkar ut för. Att barnen har problem att andas är fruktansvärt obehagligt tycker jag. Man blir så himla rädd. Gårdagen var annars riktigt skön. Och vädret var toppen!
Kramar!

Annika sa...

HATA vädret, säger jag ;-) (som är lite knäpp).
Gillar inte detta. Visst, det är skönt att strosa i, men så fel, fel, fel.
Vi hade 18 grader igår.
Idag blir det ngt liknande. Det snackas regn här med, men det syns inte till ngra direkt hotfyllda moln ännu.

Men dina Bilder är underbart fina.
Man ser hur varmt det var och hur bra ni hade det!

Lilla bebin då. USCH vilken skräck!
Hoppas att de vet vad det är nu, och hur de kan gå tillväga om det händer igen...
Inte loligt, inte loligt alls :-(

Kramar!!

Saltistjejen sa...

Annika,
jag håller faktiskt med dig. Även om jag också njuter av sköna dagar så önskar jag mig riktig vinter. Med snö och kyla. Åtminstone för ett tag. Här är det inte lika varmt som hos er. Igår hade vi väl runt 14-15 grader tror jag. Idag ska det väl bli ngt svalare tror jag och regn.
Och jag hopas också att deras lilling mår bättre idag. Hon fick syrgas på sjukhuset och fick senare gå hem när de såg att andningsproblemen släppte något.
Sådant är verkligen läskigt!
Kramar!!

Loppan flyttar västerut... sa...

Vilken dag Saltis, bra o dålig på samma gång liksom. Låter som en fantastisk förmiddag och en orolig fast mysig eftermiddag. Hoppas bäbben kryar på sig snart.

Håller med Annika, jättefina bilder!

Kram

Saltistjejen sa...

Loppan,
ja det var en ganska händelserik dag. Lunchen och promenaden i Parken var härlig faktiskt. Mycket beroende på bra sällskap och underbart väder. Även om en del av mig längtar efter mer vinter.... ;-)
Hoppas att du mår lite bättre nu ändå.
Varma Kramar!!!

Taina sa...

Tur att de hade dig! Förstår att E blev glad när hon skulle få tillbringa tid med sin polare! Hoppas det inte var något allvarligt med bebisen bara.

Visst har vädret varit helt knasigt? Idag till exempel hade vi 15 grader ett tag! Näää, det är INTE ok!

Mmm bjuder de på kanelbullar på konsulatet. Kanske jag ska göra mig ett ärende dit?

Kram kram

Saltistjejen sa...

Taina,
ja det är faktiskt otroligt skönt att vi har ett såpass bra nätverk här nu att vi kan hjälpa varandra i sådana här situationer. Det är värt hur mycket som helst!
Tyvärr blev lilla Baby E dålig igen och fick åka tillbaka in på sjukhuset i morse. RS-virus. Hon ska tydligen stanna där över natten. Dels för att hon hade väldigt hög feber och dels för att hon behövde mer syrgas men de hoppas hon ska må bättre imorgon och det hoppas jag med. Sådana här saker är otroligt jobbiga och som förälder blir man ju himla orolig. Usch! Jag tycker så synd om dem!
Och japp, om du har ett ärende till Konsulatet nästa gång du är här i staden kan du norpa en bulle på vägen!
:-)
KKram!!