tisdag, februari 07, 2012

Stämpel

Så är det dags att åka till det lokala Immigrationskontoret här i staden för att få min stämpel. Klockan halv elva har jag en tid bokad där. Kanske minns ni att det har strulat med mitt Green Card. Jag skrev om det nyligen. Själva godkännandet har jag fått. Redan i augusti förra året. Men själva kortet lyser fortfarande med sin frånvaro. När jag frågade min advokat fick jag svaret att ta med mig pass samt de dokument som styrker godkännandet och ta med till Immigration. Där ska jag be att få en stämpel i mitt pass som sedan ska gälla som temporärt Green Card under ett års tid. Fast jag hoppas såklart att jag ska få det riktiga kortet långt innan dess. Dock lät det på advokaten som om jag kanske skulle behöva skicka in en ansökan om ett "replacement card" även om det i mitt fall inte är fråga om något replacement eftersom jag ju aldrig fått mitt kort.

Jag gillar inte att åka till Immigration. Det känns alltid lite nervöst. Som att komma med mössan i hand och bocka och buga för att de förhoppningsvis ska göra det man är där för. Sned maktfördelning. Jag känner sig på något vis alltid lite sådär ursäktande tycker jag. För oron att de ska säga nej surrar alltid runt där i bakhuvudet. Fel papper. Inte alla papper. Eller något annat som ska göra att de ber en återkomma senare. Men jag hoppas det ska gå vägen och att jag ska få min stämpel nu. Och information om hur jag ska gå tilläga angående det Gröna Kortet som aldrig anlänt. Håll gärna en tumme eller två för att det ska gå bra senare idag.

15 kommentarer:

Desiree sa...

Jag lovar att hålla tummarna för att det både går bra idag och för att du snart får ditt riktiga grön kort. I Alabama hade de en skylt uppsatt när man kom till immigrationsmyndigheten om att det var " en federal offense" att klaga eller tjata. Man fick gå dit och snällt invänta på sin tur och inte heller bli upprörd över något. Lycka till idag.
Kram!

Anne-Marie sa...

Hoppas verkligen att du snart får ditt gröna kort. Håller tummarna. Vilket strul det kan bli ibland. När jag läste om hur du haft det inser jag hur lyckligt lottad jag varit under min "immigrationsresa". Och som du säger att man känner sig i händerna på immigrations"nissarna". Man får ju egentligen inte klaga. Har du inte skrivit till din "Congress man/woman"? Det lär ju få hjulen i rörelse. Har läst om många människor som fått saker och ting att hända efter en kontakt med Congress-representanter. Kramar!

KARLAVAGNEN sa...

Håller tummarna!!!

Fourmum sa...

Håller tummarna!

Gnuttan sa...

Det hålls tummar härifrån Danmark. Får säga att jag nästan har det oförskämt bra som nordisk medborgare i ett nordiskt land; det där lät inte som ett trevligt myndighetsbesök!

Victoria sa...

Det är klart vi håller tummarna allt vad vi orkar!
Lycka till!!//Vic

Saltistjejen sa...

Tack alla rara ni!!
:-)

Loppan flyttar västerut... sa...

O här hålls tummar också. Visst känns det maktlöst, o jobbigt faktiskt. Maktmissbruk känns av emellanåt. Homeland security skrev in fel visum för mej i sitt system och jag fick status C2 isf L2. C2 är för diktatorer som endast får vistas ett ex antal miles runt UN i new york.... Kändes som att jag hade poliser som bevakade mej konstant och ohhh vilka strul med att få ssn. Tillslut uppdagades felet och jag fick ta hjälp av en advokat för att få diktatorstämpeln borttagen. Mötte verkligen noll vilja att hjälpa till, trots att dom själva gjort fel.

Lycka till idag!

Kram

Annika sa...

Håller med, USCIS är det INTE kul att besöka!
INTE alls.
USCH!
Förstår precis hur du känner det.
Måtte det gå vägen NU DÅ!!
Håller alla TUMMAR!!!
Kramar!!

PS, som AM säger, använd din kongressman/kvinna. DET gjorde jag då set strulade. DET blev MIN räddning, utan tvekan. Å tveka inte att kontakta honom/henne-

Emma sa...

Later inte kul. Haller 100% av mina tummar

Västmanländskan sa...

Håller tummarna!

Mikaela i San Francisco sa...

Lycka till! Jag ska också till immigrationskontoret idag. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra där men de tär i samband med att jag sökt om att byta visum och önskar arbetstillstånd. Antar att dom vill ha mina fingeravtryck :)
Ha en fin dag! Kram från SF.

Steel City Anna sa...

Lycka till! Förstår känslan. Hoppas de var trevliga!

Taina sa...

INTRESSANT det där med kortet!!! Tror du de skickade det per post? De kan ju göra det med viktiga handlingar och ingen tar ansvar för att det kommer bort. Mitt tidigare EAC kom ju bort i posten och då fick jag vänta på ett nytt 6 veckor till!!! Skönt att det löst sig nu då. Tycker att korten ska skickas rekommenderat för den servicen finns ju faktiskt!

KRAMAR!!!

Saltistjejen sa...

Loppan,
men Himmel!! Hur gick det till?!?!?! Tur det korrigerades senare då. :-)
Kram!Annika,
ja jag ska minnas det där med congressman/woman. Om det ev behövs senare. Fast nu hoppas jag såklart att det ska komma efter att de hörde av sig från lokala kontoret igår.
Kram!


Emma,
tack!


Mikaela,
tack! Hoppas det gick bra för dig också!
Kram!


Steel City Anna,
tack!


Taina,
a hon kunde se att de aldrig skickat kortet. Så det har inte kommit bort på vägen alltså. Utan det är stopp tidigare. Konstigt det här eftersom jag ringt dem sååå många gånger för att höra vad som hänt. Men ingen har tidigare kunnat ge mig ngn som helst info.
Och att de skickar så viktiga handlingar i vanlig post är jättekonstigt tycker jag!!!
Kram!