tisdag, februari 14, 2012

V-Day

Valentine's Day här i USA. Alla Hjärtans Dag hemma i Sverige. Och om jag minns rätt så är det väl Vändagen i Finland (Taina, Annika och Ulla rätta mig om jag har fel!). Här är detta en ganska stor dag. Iallafall är det många som firar den på olika vis. Det tråkiga med just Valentine's Day här i USA tycker jag är att den verkligen fokuserar mest på par. Alltså inte alls så mycket på den Kärlek man kan känna för andra personer i sin närhet. Föräldrar, barn, mostrar, fastrar, far- och morföräldrar, vänner.... Fast Lill-Skruttan hade gjort Valentine's Day Cards igår på dagis och tog med två hem. Ett till mig och ett till M. och de hade bakat tårta till dagisets Valentine's Day Bake Sale som ska gå av stapeln idag. Det är där bullarna ska säljas.

Lill-Skruttans Valentine's Day kort till M och mig.

Happy Valentine's Day till er alla!
Gör gärna något för någon annan idag. Någon ni kanske inte alls känner så bra. Kanske hålla upp dörren, eller ge en vänlig nick i bussen, fråga om föräldern med barnvagn behöver hjälp av tåget, ge en komplimang till en kollega på jobbet.


16 kommentarer:

Anne-Marie sa...

Vad bra att du tar upp att det självklart inte bara är Valentine's Day för par utan för alla man tycker om. Såg att ni har många bullar i kylen. :) Vilka fina hjärtan ni fått! Kramar!

Desiree sa...

Happy Valentines till dig Saltis och familj. Jag tycker man gör som man själv vill och gärna även tar med alla personer som man tycker mycket om och firar inte bara den romantiska kärleken utan också kärleken man känner till andra som familj och vänner. Vilka fina kort/hjärtan lilla E hade gjort.
Kram!

Lotta sa...

Bamsekram till dig och familjen idag Saltis!!!

Ellas hjärtan är underbara, spara!

Kärlek idag och gärna alla dagar....med små gester, kramar och pussar!

Happy Valentine!!

xx

Taina sa...

Happy Valentine's Day!!! Här har det också fixats med kort till kompisar och Liisa tycker det här är en av de bästa dagarna som finns! Hahahaha!

Otroligt vad du har bakat Saltis!!!

Kram kram!!!

bettankax sa...

Glad alla hjärtans dad till dig.

Har du funderat nån gång på att öppna ett bageri??;) Finfina bullar och cupcakes. Själv tycker jag det är jättekul att baka. (obs! inga konditori-mästerverk men bröd, bullar, mjuka kakor etc)
Lycka till med försäljningen och ha en fin dag.
KRAM!!

bettankax sa...

Näää inte "glad pappa", eller jo det också, dag!!

Saltistjejen sa...

Anne-Marie,
ja jag tycker det är rätt tråkigt att man här i USA fokuserar så mycket på just parrelationen. Och sedan är det ju så överallt med reklam etc. Det handlar mycket om vad "han ska ge henne för romantiskt". Lustigt men det är sällan motsatsen så det verkar inte vara så att HON ska ge HONOM något!
Och så tycker jag att man borde uppmärksamma alla man tycker om en dag som denna. Och även de man faktiskt inte känner, utan bara försöka att tänka på att man ska försöka vara lite vänligare mot sin omgivning i största allmänhet.
Kram!


Desiree,
Happy V-Day till dig med! Självklart gör man som man själv vill. Det enda jag tycker är trist här är att i den amerikanska kulturen känns det ändå som fokus på just parrelationen. Den heterosexuella sådana dessutom! Och DET är rätt tråkigt. Många är ju inte tillsammans med någon eller så. Plus att jag tycker man idag ska ge alla sina medmänniskor en extra tanke.
Kramar!!


Lotta,
å KRAAAM tillbaka! Hoppas ni får en superfin dag! Och ja, självklart ska vi spara Ellas Valentine's Day hjärtan!! :-)
Kram!!!


Taina,
Happy V-Day! Härligt att Liisa älskar de här dagarna så mycket. :-) Hon är generös och kärleksfull till naturen och gillar att pyssla så jag förstår att detta är en dag som klippt och skuren till henne!!
:-)
KRAM till dig och hela din familj!!


bettankax,
haha! och nej, jag har inte funderat på att öppna bageri. SÅ roligt tycker jag nog inte det är att baka haha! Och SÅ BRA är jag INTE. ;-)
Tack för Lycka Tillet. Vi hoppas det ska ge lite klirr i kassan till dagiset.
Kraaam!

Annika sa...

Vändagen är helt KORREKT, Saltis!
JAPP.
Tycker du?
Jag tycker inte att det bara fokuseras på par här. Se på alla skolor, och se på allt du kan köpa till vänner och familj. Jag menar kortutbudet är enormt.
Men, visst är väl dagen för par kanske? men det tunnas ut mer och mer. FAST, det finns väldigt många schmalzy reklamfilmer i dessa dagar, ja.
Jag säger, fira på som man själv vill!!
Litet eller stort.
OCH sen tycker jag att det är en fin dag att uppmärksamma och vill absolut inte att den ska försvinna.
Love IS in the air.
Kramar till dig, min käraste SALTIS!!!! Må hjärtarna omge dig idag!!

Saltistjejen sa...

Annika,
ja vad bra att det blev rätt! Jo, jag tycker det är fint att barnen gör kort till varandra, sina lärare och familjen i skolor och på dagis här! DET är det. Men jag tycker ändå det är mycket fokus på parrelationen. Men det är säkert allra mest i reklamfilmer etc som du säger. Och reklam ute (på t ex bussar etc).
Sedan håller jag med dig om att det är en fin dag och tanken med den tycker jag är att man ska tänka lite extra på alla sina medmäniskor. De som står en nära men även de i sin omgivning som man springer på utan att relatera till det oftast.
KRAAAAM!!!!

Coolaannna sa...

Hjälp, blev helt sålda i korten Lill-Skruttan gjorde. Bästa korten!!

Åh, säger jag bara. Min Gabriella ritade ett underbart kort när jag o Kjell gifte oss men när vi flyttade kom det bort. Hoppas jag kommer att hitta det en dag!

Kram Anna

Emma sa...

<3

Saltistjejen sa...

Coolaanna,
ja visst är de söta. Tycker dock att det stora ser lite ut som Grodan Kermit?!? :-)
Hoppas din dotters kort kommer fram så småningom!
Kram!


Emma,
right back at you! :-)
<3

Katarina sa...

Stor kram till dig och de dina!

Vilka fina hjärtan!! Här hemma i Svedala känner jag inte av Valentine firandet.. men det har kanske sina förklaringar, när man inte jobbar eller går i skolan..

I Malaysia får muslimer inte fira denna dag, så det får en att tänka på, varför inte??

Kram

Sahra sa...

Molly gjorde alla hjärtans dag kort i går kväll och tog med sig till sina kompisar på dagis. Väldigt sött. Och höll upp vagnen för en mamma med barnvagn gjorde jag idag också :).
Hur ni än firar, om ni firar, så ha en underbar dag

Annika sa...

HEJ Saltisen!
Har mailat dig på hotmailen :)
Tänkte bara säga det, för det kan ju hända att du är som jag, dvs att du glömmer bort att kolla hotmail- mailen :-)
KRAMAR!!!

Saltistjejen sa...

Katarina,
tack vännen!!! Stor Kram till dig och din familj också!!
Hur menar du att muslimer inte får fira denna dag? Finns Valentine's Day inom islam? Eller är det bara så att muslimer inte får uppmärksamma dagen fast den ev firas i landet där de bor? Eller gäller det enbart Malaysia?
Kram!!


Sahra,
å vad fint av Molly!
Hoppas ni alla fick en riktigt fin dag tillsammans!
Kramar!


Annika,
ok jag ska kolla där!!
:-)
Kramis igen!