tisdag, februari 21, 2012

Glömt!

Jag hade totalt glömt att det är Fettisdagen idag. Alltså Semmeldag. Inte förrän i morse när jag läste om flera svenskar semmelätande på Facebook och bloggar kom jag på att det faktiskt var just IDAG. Jag ÄLSKAR semlor och en dag som denna hade jag gärna varit i Sverige. Tyvärr lär det inte bli några semlor för vår del idag. Jag har inte tid att varken gå till FIKA och handla (ofta måste man vara där tidigt och gärna förbeställa just till Fettisdagen) eller baka själv idag. Så det får blir en Fetonsdag eller Fettorsdag senare denna vecka istället. Eller kanske blir det en Fethelg....?

I England är det tydligen The Pancake Day idag så nu funderar jag på att eventuellt göra pannkakor till middag. Man får lov att vara lite internationell ibland.*) Bilden är lånad från nätet: http://rebeckasauer.blogg.se/2011/march/semla.html

15 kommentarer:

Annika sa...

Det är pancake day här med, Saltis!
HIHI!
SÅ många, framförallt kyrkor, som har pancake dinners ikväll.
Men ngn sådan blir det inte för mig, ingen semla heller.
Det har varit kul med alla bloggar och FB idag.
Snacka om att jag varit SUGEN hela dagen då jag sett alla smaskiga bilder, MUMS!!!
DU kan köra semlor hela feb ut. DET bestämmer vi :-))))
Semmelkramar till den bästaste Saltisen!!!!

olgakatt sa...

Inte kunde jag glömma fettisdagen, inte. Så det blev fastlagsbullar till eftermiddagsfikat för tredje dagen i följd....
Men nu får det vara slut med excesser!

Vad Ella har ränt i höjden, nog har hon det! Ser ut att ha fått riktigt långa skånkar!

Saltistjejen sa...

Annika,
aha så det är Pancake day här också! DET visste jag inte! :-) Vi gör nog pannkakor till middag då. Jag blev sugen! :-)
Kram!!


olgakatt,
ja jag tror hon har haft ngn growth spurt nu under vintern faktiskt för flera kläder har blivit för små den senaste tiden. Härligt att du fick en fastlagsbulle! Här blir det nog pannkakor idag.
Kram!!

Lotta sa...

Jag kör pannkakor - steker nu!!

Jag är jättesugen på semlor...men pannkakor blir bra det med.

Kram!!

Saltistjejen sa...

Lotta,
haha det blev pannkakor här med. Och plättar! :-)
Jag är också semmelsugen men det får bli en annan dag.
KRAM!

Anne-Marie sa...

Har inte sett en semla sedan jag kom till USA för 15 år sedan. Men kan tänka mig att de har en framträdande plats i Sverige idag. Pannkakor är nog godare än semlor faktiskt. Kramar!

Saltistjejen sa...

Anne-Marie,
haha jag skulle ta en semla före en pannkaka jag. Men det är nog för att man äter så himla få semlor och här är det svårt att få tag på. Vi hade ju AQ Café som gjorde semlor här i NYC ett tag men de har slutat med svenska bakverk nu. Tyvärr. FIKA säljer dem, men förr om åren har de inte sålt dem så länge. Ska dock försöka få tag på en under denna veckan. Man kan ju baka själv också men personligen tycker jag iten det blir riktigt samma sak. Men i år ska jag nog prova ändå.
Kram!!

ExPIAtriate wife sa...

Jag missade ocksa Fettisdagen men at en av mammas hemlagade nar jag var hemma i Sverige. Annars finns det ett bageri har i Dubai dar man kan bestalla semlor sa jag funderar pa att gora det imorgon till jobbet.
Pancake Day later ocksa gott, man far liksom anpassa sig till de hogtider man ar sugen pa!
Kram!

Saltistjejen sa...

ExPIAtriate wife,
oj vad härligt att du kan beställa semlor om du skulle vilja! :-) Låter som en toppenidé att ta med och bjuda på semlor på jobbet imorgon!
Hahaha, och ja pannkakor är got det med tycker jag. Men föredrar svenska s.k "Crepes eller krejps som de flesta amerikaner jag känner här uttalar det haha, framför de amerikanska varianterna.
Kram!!

Emmama sa...

I Storbritannien var det pancake day, inte bara i England... ;) Nu känner jag mig som en förorättad skotte, haha! Jag har ätit nothing but pancakes sen igår lunch men visst är det så himla gott!

Hoppas allt är bra! Kram!

Saltistjejen sa...

Emmama,
ojoj förlåt att jag trampade på dina ömma skotska tår! Jag visste faktiskt endast att det var Pancake Day i just England eftersom jag läste det på Millans blogg (hon bor ju i Bristol). Men Annika berättade (här ovan) att det även är Pancake Day HÄR i USA så du ser. Men jag nämnde inte detta heller p g a att jag inte visste. ;-)
Nu VET jag. HELA UK och även USA har Pancake Day när vi svenskar envisas med Semlor!!! :-D
Kram!!

Steel City Anna sa...

Jag hann varken med semlor eller pannkakor med har bakat många andra år. Dock tycker jag att sånna där fluffluftiga köpesemlor är bäst och det lär jag inte få tag på :)

Saltistjejen sa...

Steel City Anna,
japp jag håller med dig om att jag också gillar köpesemlor bäst. Och kanske kan vi få tag på de här. Men har ingen aning om hur de kommer vara. Tänkte att jag iallafall skulle pröva att baka några också. :-)
Kram!

finelinan sa...

Jag var så gräsligt sugen på semlor under sista delen av januari, men jag höll ut till februari. Andra veckan eller något sånt. Och vet du vad? Semlorna var inte alls så goda som jag trodde... =(

Saltistjejen sa...

finelinan,
nej så tråkigt att de inte var så goda som du hade hoppats. Kanske hade förväntningarna stegrats??