torsdag, februari 02, 2012

Liten konversation på gatan

Igår eftermiddag fikade jag med en kompis ute på stan. Vädret var otroligt milt med runt 15 grader och sol så vi satte oss på en bänk intill lekparken utanför hennes jobb. Mycket trevligt. Vi hade inte setts sedan före jul. På vägen hem passerade jag två äldre män (55-60 skulle jag gissa) som stod i ett gathörn och pratade.

De stod båda bredvid varandra och lutade sig över den enas iPhone. Talade med ivriga röster och den ena gestikulerade en del när han pratade. Kunde inte låta bli att höra deras konversation när jag gick förbi och jag tyckte verkligen det lät lite lustigt. Efter det första uttalandet trodde jag nämligen att de pratade om den enas barnbarn eller en hundvalp eller liknande men så var visst inte fallet visade det sig ju ganska snart....

Man 1 (sådär lite glatt): "But she is really really cute!"
Man 2: "Yes, isn´t she!?"
Tystnad när båda männen böjer sig ännu något lite djupare över iPhonen.
Man 2 igen: "And she is freshly divorced to!!!"
Man 1: "Reeeeally?!?"

Okej, det lär ju inte varit någon bild på något litet barn eller valp med andra ord. Utan kanske enbart lite hederlig kopplingsverksamhet? Ni vet sådär kompisar emellan. Eller så var det bara någon de spanat in. En gemensam kollega? Eller granne? Jag kan inte låta bli att bli nyfiken. Hur såg den där really-really-cute-kvinnan ut? Och skulle mannen som just spanat in henne i kompisens iPhone kanske ändå försöka sig på att ta kontakt? Eller var det kanske man nummer 1 som nyligen träffat den really-really-cute-donnan? Och som nu stolt visade upp henne för sin vän.
Det lär vi aldrig få veta.

Tanke nummer två som slog mig var att jag tycker att hela konversationen var lite småsöt på något vis. Inte alls långt ifrån de man kunde höra i skolkorridorerna eller på fiken när man gick på högstadiet och gymnasiet. Oavsett ålder behåller vi nyfikenheten på de personer runt omkring oss som på ett eller annat vis attraherar oss. Romantiskt drömmeri? Ärlig jag-skulle-vilja-lära-känna-dig-önskan? Eller mest bara Ögongodis? Vi pratar och funderar, spanar och diskuterar. 16 år eller 60. 25 eller 85. Åldern. Spelar ingen roll. Tror jag.


*) Bilden är en målning av konstnären Andrew Ellis ("Two men in conversation") lånad från www.arcadja.com/auctions/en/ellis_andrew/artist/132074/

10 kommentarer:

eastcoastmom sa...

Jamen så charmigt! Särskilt att lite äldre män pratar så.

Saltistjejen sa...

eastcoastmom,
eller hur?
:-)

Annika sa...

SÅ sant. Det där med intresse för det motsatta könet, det åldras nog inte.

Jag skulle också vilja se bilden på henne.
Speciellt gulligt med lite äldre gubbar. HOPPAS att kvinnan var i deras egen ålder ;-)
Kram!

Saltistjejen sa...

Annika,
ja jag var också så nyfiken!
Men som du hoppas jag att det handlade om någon i deras ålder ungefär och inte någon 20-åring de spanat in... ;-)
Kramar!!

olgakatt sa...

Upplysningsvis kan jag meddela att 55-60åringar är i medelåldern. Inte "äldre";)

Saltistjejen sa...

olgakatt,
haha ja så är det nog. Men själv räknas jag ju till yngre medelåldern så de kändes bara så mycket äldre på ngt vis. Äldre än medelålders haha! ;-)

Trillingnöten sa...

Awww vad gulligt det är! Kärlek finns i alla åldrar, beundran för varandra likaså :) jag tror att perspektivet förändras när man blir äldre och man ser på jämngamla på ett helt annat sätt :) Säkert en riktig snygging den där kvinnan! :)

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
ja kanske är det så att perspektivet förändras något med åldern. Samtidigt så tror jag att de här riktiga känslorna av kärlek eller även bara den där första nyfikenheten är likadana som när man är ung. :-)
Kram!!

Emmama sa...

Hoppas nån av de lyckas få till det med den nyskilda sötnosen! :)

Saltistjejen sa...

Emmama,
japp det får man hoppas.
:-)