fredag, februari 24, 2012

Fredag igen

Så är det fredag igen. Men jag har inte hunnit med något Fredagstema denna veckan. Det har varit fullt upp. Så jag tror jag hoppar dagens tema. Ledsen Musikanta, men så får det bli. Tack iallafall för alla fina februariteman! Vem som tar över i mars vet jag ännu inte. Tycker förresten att det känns otroligt konstigt att det är mars redan nästa vecka! Vart tog februari vägen egentligen? Usch, tiden går lite för snabbt just nu tycker jag. Vissa perioder är det som om jag inte riktigt hinner med. Det känns som om våren redan är här. Iallafall under gårdagen som var väldigt varm och vårlik, med ungefär 13 grader och sol ute. Men idag verkar det som om det ska bli regn. Men det är nog bra för denna vinter har varit extremt torr.

En bild på en "Spinypine" (släkt med porkypine kanske....??). Konstnären har naturligtvis signerat konstverket också.

Idag lär vi väl få reda på vad det kungliga flickebarnet ska få för namn också. Det lär väl bli något klassiskt antar jag. Som alltid är det lite spännande att höra vad nyblivna föräldrar tänker kalla sina barn. Det är ju inte så lätt alla gånger det där med namnval. Vår Lilla Skrutta är i vilket fall helt fascinerad av att skriva sitt namn nu. Här ovan är ytterligare en teckning där hon skrivit sitt namn. Bokstäverna lite huller om buller men ändå. De står där. Det intressanta är, tycker jag, att när man tittar på under tiden hon skriver sitt namn så börjar hon alltid med första bokstaven "E". Sedan de två "L" och sist "A". Så hon vet exakt vilken ordning de kommer. Men hon skriver dem oftast inte i följd. Som i detta fallet på bilen ovan så började hon med E men skrev sedan L på varsin sida om E och sedan ett A. Då bredvid det första L:et eftersom det var där det fanns mest plats.

Jag funderar lite över om det är på samma sätt de här små Gullungarna ser på världen? De vet så mycket redan. Frågar hela tiden. Sätter etikett och arkiverar i olika fack. Det där det är en hund. Och det där en isbjörn. Det där är en brandbil och det där är något jag inte vet men som liknar en fågelskrämma. De har så många pusselbitar, men när de sedan tar fram dem för att lägga pusslet så skapar de ibland bilder som jag har svårt att tyda. Allt har en särskild plats, men ändå är inget givet. Allt kan hända och det är liksom bara att hänga med. Ibland önskar jag att jag kunde tänka lite mer så. "Outside the Box", som det så piffigt heter. Då skulle man helt klart se världen med lite nya ögon. Vilket ibland inte vore helt fel.

11 kommentarer:

Taina sa...

Ojoj vad duktig hon är på att rita nu! Intressant det där med bokstäverna att hon vet vilken ordning men att de behöver inte vara det på papper. Har lust att göra det i rapporter ibland. Hahahahaha!

Albert spegelvände bokstäver ibland när han var liten. Det var också intressant. Trots att han såg hur det skulle vara så valde han att spegelvända vissa. Hm?

Hoppas ni får en mysig helg!

Kram kram

Saltistjejen sa...

Taina,
ja det är roligt med bokstäverna tycker jag! Ja spegelvända bokstäver lär vi säkert få se. Jag minns t ex att jag hade väldigt svårt att skilja på "d" och "b" ett tag.
Och visst är hon duktig på att rita nu. Det tycker jag med. :-)
Kram!!

Lotta sa...

Vad hon kan!!! Impad av teckningen och bokstäverna. Jag minns mitt första ord jag skulle säta ihop. Fröken bad mig skriva RAM i första klass. Jag klurade på det där länge, tror inte det blev helt rätt...

Ha en skön fredag - otippat med snö!

Kram!!

Saltistjejen sa...

Lotta,
nej jag var också mycket senare med bokstäver, Började läsa vid 5 men innan dess kunde jag nog inte alfabetet alls tror jag. Det är himla kul att hon är så intresserad nu tycker jag. Det är verkligen inte vi som pushar, utan hon frågar och vill hela tiden skriva nya bokstäver. :-)
Har ni snö??? Här är det regn.
Kramar!!

Annika sa...

Ja, men den lilla Ellan är så duktig på så mkt!
OCH jag tycker hon ritar så fint, och skriver sitt namn BRA!
Hon är ju inte ens fyra än, den lilla.

Idag ska vi få 20 grader varmt.
NÄ; inte KUL!!!

Kramar i massor.
PS, tror det är en viss Olgakatt som tar det nästa månad. Temat alltså :-)

Saltistjejen sa...

Annika,
Oj ska ni få 20 grader!!! Här är det regn och lite kyligare än igår, men fortfarande milt. Tror det ska vara runt 8 eller så idag.
Och visst är hon duktig. Tycker främst det är lite roligt att hon är så intresserad av bokstäver och böcker. Jag är ju en bokmal så det känns kul att hon tycker om att läsa. :-)
Ok, Olgakatt nästa månad alltså. Bra!
Stor Kram!!

Lisa sa...

Vilken fin bild & vad duktig hon är! Inget klassiskt namn blev det pa lill prinsessan...
Kramar, Lisa

Annika sa...

Nej, ett riktigt märkligt namn fick hon.
Närapå white trash.
NU får republikanerna vatten på sin kvarn, och kungahuset blir ännu mer urvattnat.
Sorry, men jag tycker verkligen inte om det. hade v
erkligen hoppats på ngt riktigt traditionellt, som Eleonora eller Hedvig, Kristina etc...
Men OOOO NOOOO.
OH well, man vänjer väl sig vid Estrella också,,,,eller f¨låt estelle...
;-)
What say you, Saltis?
PS, mina semlor lyckas INTE!!!

Saltistjejen sa...

Lisa,
tack! :-)
Och nej inget svenskt klassiskt traditionellt namn blev det. Jag känner mig nog både förvånad och fortfarande lite ovan vid namnvalet. Men jag läste att det var ett släktnamn i Bernadottska släkten så tja, man vänjer sig nog. Och jag gillar egentligen namnet faktiskt.
Kram!!


Annika,
nej namnet var inget jag någonsin trott eller gissat. Jag känner mig fortfarande förvånad och det känns ovant. Väldigt osvenskt med tanke på efternamnet som ju också är franskt. Men det är ju ett släktnamn och de kanske ville vara lite mer internationella. Jag tycker egentligen namnet är väldigt vackert även om jag gillar namnet Stella bättre vilket ju är dess latinska variant. Man vänjer sig nog. Men visst, jag hade älskade Eleonora till exempel. Det är så fint tycker jag! :-)
White Trash tycker jag nog inte ändå. Inte alls. bara väldigt osvenskt vilket var lite överraskande.
ÅNEEEJ så du bakar redan och vet att de inte blir bra?!?!!? Själv har jag inte ens börjat med bakandet än. Samlar mig hahahaa!!! ;-)
KRAM!!

Annika sa...

Asså, jag vet inte...saltis...
men de blev OK...Med baket.
Vet du, jag har ju världens bästa Lotta så hon skulle göra en sats och komma hit..
Snäll va?
Men hon får kolla in mina semlor först och se vad hon tycker.
Det skulle liksom bli 14, men det bidde 8...
Peter tog en som MACKA!! men GUD!!
HAHA.
Jo, jag tycker det är lågvattenmärke över namnet, riktigt lågvatten.
HIHI!
Men jag är så långt ifrån rojalist man kan komma också. OCH jag tycker det är är ett galet märkligt val.
men , men..
Stella? Absolut! JA! Mkt bättre. DET är ju vackert.
Det var ngn amerikanska som hette Estelle som ngn Bernadotte varit gift med, suck
OH well.
Lycka till med dina semlor nu, vännen!!!!!
KRAM!!!

Saltistjejen sa...

Annika,
vad bra att de blev okej iallafall! Bättre det än katastrof! :-)
Jag har fortfarande inte börjat. Drar mig lite haha. Kanske blir det inte idag. Eller så blir det ikväll... Otroligt vad gullig hon är din Lotta!!!! WOW! :-)
Du det där med att det blev färre är nog jäsningen då. För det problemet har jag här. När degen inte jäser som den ska så blir det ju färre bullar!!!
Hahahaaaaaa så peter tog en som macka! Hahaaa! DET var KUL! :-)
Intressant att du känner så mycket för namnet. Eller snarare MOT namnet. Särskilt som du inte är någon rojalist direkt. Det är annars mest de som jag tycker mig hört vara väldigt negativa. Att de inte tycker det passar en blivande drottning som ska representera Sverige.
Kram!!