måndag, februari 20, 2012

President's Day

Idag är det alltså President's Day, vilket är en s.k Federal Holiday. Många, men inte alla, är alltså lediga idag. Skolorna är stängda så jag och Lill-Skruttan ska ta och åka ut till Long Island idag. Eftersom jag skrivit detta inlägg tidigare så är vi nog redan på väg dit när ni läser detta.

På tal om President's Day så satt Lill-Skruttan och trallade på en egenhändigt komponerad sång då vi tog hissen från linbanestationen igår eftermiddag. Det lät lite som Lill-Skruttan sjöng "Oooobaaaaamaaaa, Obaaaaamaaa" men jag är rätt övertygad om att detta för henne enbart var någon slags ljud- och ordkombination som just då poppade upp i hennes huvud. Hon sjunger ganska ofta på nonsensord i påittade sånger. Men i samma hiss stod en äldre dam som nyfiket tittade på Lill-Skruttan när hon hörde sången. Så böjde hon sig fram över sin rullator och frågade leende "Hi there, what are you singing? Are you singing about our president? Obama?!? That's very good!!!" Så rätade hon på ryggen och tittade på mig och sa "Does she know about President Obama?" och jag svarade, också leende, att "No, not really. She is not very politically aware yet." Damen svarade då i vänlig ton "Oh, I see, but maybe it might come soon." Jag fortsatte le och hummade lite till svar samtidigt som jag baxade ut vagnen ur hissen som just då var framme på gatuplan. Haha, själv var jag nog i skolåldern innan jag ens medveten om att de där "tråkiga gubbarna" på TV-nyheterna hemma faktiskt hade namn och att de på något vis var viktiga. Så vi får väl se hur snart det blir något politiskt intresse från vår lilla tjej.


*) Bilden på Obama är hämtad från The independent's hemsida: debategraph.org/Stream.aspx?nid=771


6 kommentarer:

Emma sa...

Haha, jag kan tänka mig att det går hem med ett litet Obama-fan. Tänk om hon hade suttit och sjungit "Ro-o-mney" i stället! Nonsensord eller ej ;-)

söt hon är!

Du fick mig att undra när det egentligen var man började bli intresserad av politik. Jag minns den där frustrationen av att vara "för liten för att förstå". Jag var yngsta barnet med rätt mycket större storasyskon (6 och 8 år äldre) som fick vara med och antogs förstå saker som inte jag förstod. Så jag tror jag började låtsas förstå rätt tidigt. Lärde mig namnet på Palme och vad de nu hette då för tiden och sa saker om dem som jag hade hört andra säga...

Trillingnöten sa...

Hahah, så passande att sjunga om Obama (även om det kanske inte var direkt så) runt Presidents day! Underbart :)

Annika sa...

Eller ännu värre---Saan...ttoooo---ruuummm...
Nu sjöng hon ju rätt namn ;-)
SÅ skönt med Prez Day, men Peter jobbar.
K är dock ledig och det är BRA.
Hoppas ni har en toppendag på LI idag!
Kramar!!

Lotta sa...

Ella hon kan hon! Hon är en försigkommen liten New York girl.. ;)

Det är så rart att folk lyssnar, frågar och säger någonting. Idag stannade en dam mig när jag var ute och gick med vår vovve och undrade vad vi köpt honom. Här snackar folk med varandra hela tiden!

Kramar (har just kommit hem!!)

Anne-Marie sa...

Det skall börjas i tid. ;) Vet inte alls när jag ens var medveten om att politiker fanns. Var nog bra mycket äldre än lilla E. Som Lotta säger, det är så trevligt och mysigt att folk faktiskt pratar med varandra här även om man inte känner varandra. Kramar!

Saltistjejen sa...

Emma,
jadu det är inte lätt att minas riktigt NÄR, men som sagt jag minns att det var valår när jag börjat skolan och att det satt affischer på en massa "gubbar" uppe på alla gräsmattor runt våra kvarter. Och att jag tyckte det var knasigt. ;-)
Kram!!


Trillingnöten,
:-)


Annika,
hahaha ja man får väl försöka ha "lite koll" på nonsenssångerna.... ;-)
Kramar!!


Lotta,
visst är det roligt att folk verkligen pratar här även när man inte känner varandra. Det där lilla småpratet gillar jag också. :-)
Kram!!


Anne-Marie,
japp! ;-)
Och visst är det trevligt med sådant här lite vardagligt småprat på det viset som många pratar här ute på stan. jag gillar det jag med.
Kram!!