lördag, februari 25, 2012

Skön lördag

En riktigt skön lördag har det varit. Inga planer alls hade vi i morse så vi har verkligen bara tagit dagen som den kommit. Jag fick lite sovmorgon i morse då M gick upp med Lill-Skruttan. Sedan åt vi frukost och spelade "Busytown-spelet" innan M gick till jobbet och jag och Lill-Skruttan gick ut för att träffa O i lekparken. Hon kom dit i sällskap med sin farmor och farfar. Det var kyligt ute idag. En riktigt kall vind, men ändå härligt. På eftermiddagen kom till och med ett par små snöflingor virvlande men det var inga mängder och snön stannade inte kvar på marken. Tjejerna hade hur roligt som helst tillsammans och själv fick jag en riktigt mysig pratstund med O's farmor. Det kändes dock rätt kyligt efter ett tag i lekparken för oss vuxna som inte sprang runt. Efter en dryg timme kom M och hade då köpt med sig varmt kaffe och bagels. Mycket uppskattat! Och efter ytterligare någon timme var vi alla rätt genomfrusna så då promenerade vi hem igen. Väl hemma blev det varm choklad och kanelbullar.

Lill-Skruttan och O i sandlådan.

Här äts det bagels.

Mmmmm...!


Sedan var det full fart igen. *

Titta titta titta! Jag står upp på elefanten!!! *

Lill-Skruttan undersöker om hennes "babies" är sjuka.

Elefantfamiljen håller koll.

Vi var alla ganska trötta efter timmarna ute och insåg även att vi inte ätit någon ordentlig lunch så det blev middag beställd från Social Eatz. Riktigt goda burgare (med asiatisk touch) samt vårrullar och jag tog en koreansk cole slaw. Lill-Skruttan badade och hade så roligt i badet att hon aldrig ville komma upp. Men till slut blev det nattning och efter den roade jag och M oss med att spela Summoner Wars igen. Jag tycker att det är så otroligt kul att spela tillsammans och gillar detta spelet just för att det bygger både på strategi och tur.

Efter att Lill-Skruttan somnat blev det ett nytt parti av "Summoner Wars". Denna gång testade vi båda nya arméer och det var som vanligt hur roligt som helst. Och jag förlorade denna gången till M's stora glädje....

Det hanns dock inte med något semmelbak, så nu satsar jag på att baka nästa vecka istället. För morgondagen är redan ganska fullbokad. Istället blir det till att fixa lite scones imorgon bitti till Brunchen vi ska ha tillsammans med Familjen K och våra fd Grannar som kommer på besök. Vi ska ses hos Familjen K men vi bidrar alla med lite till Brunchen. Men nu blir det sängen.

*) Bilderna tagna av M

8 kommentarer:

Coolaannna sa...

Vilken dag! Jag blir lite nostalgisk när jag läser din blogg Saltis! Den är så härlig och jag minns tiden när ungarna var i den åldern och vad mycket man verkligen hittade på. Nu sover man länge, har mycket egentid och barnen försvinner på sina saker. Gott på ett vis men jag längtar lite tillbaks!

Kram Anna

Malin-Charlotta sa...

Vilken dag i en annan del av världen! Underbara foton och familjekärlek. Mer sånt till folket!

Fortsätt ha det gott!

Therese sa...

Och nästa vecka kan du baka med riktig jäst:)
Kramar

Annika sa...

Vllken fin dag ni fick!
Jättefin!
Men visst var det KALLT igår, hua.
Väldigt blååååsigt.
Låter som en jättefin dag.
Japp, nu ska du baka!
Det går ju, det ser jag ju på Lotta hela tiden. OCH hon har SLUTAT använda färskjäst och kör nästan bara med torr.
Kramar och ha en fin söndag.
PS, om du känner för det (vet att du inte bryr dig så mkt om oscars) är det cyber-blogg-träff med östkustisarna med anledning av Oscars ikväll. HISS och DISS!!
HIHI!!
VILL du hänga med så GÖR du det!! På fejjan. :-))
KRAMAR!!!!

Saltistjejen sa...

Coolaanna,
ja det är ju en speciell tid nu det inser jag. Ibland kan man längta efter att ha just mer egentid tillsammans med maken men samtidigt värdesätter jag att få vara så mycket med Lill-Skruttan också. Och jag vet att jag en dag kommer att se tillbaka på den här perioden med saknad. :-)
Kram!!


Malin-Charlotta,
hej jag tror inte jag sett dig här förut? Välkommen!! Jätteroligt att du läser och att du vill lämna en kommentar hos mig! :-)
Tack!
Ha det fint du med.
Kram!


Therese,
JAAA!!! Tack vare dig! Jippie! DET ser jag fram emot. Inte för att jag vet om baket kommer gå bättre då, men i Sverige hade jag aldrig sådana problem som här...
Det ska bli himla roligt att ses också. Du får säga vilken dag du vill och kan träffas. :-)
Kramar!


Annika,
ja det var en riktigt skön dag!
Och det kändes nääääästan som lite vårvinter också! Haha! Idag tror jag vädret ska bli ungefär likadant. Soligt och vackert här men det är samma temperaturer. Vinden vet jag inte dock, Det var DEN som var kallast igår.
Oj, slutat använda färsk jäst fast man KAN få tag på det!?!? Hm.... det låter otroligt!! Jag tror dock att jästen bara är en DEL av mitt problem. Ugnen är det andra. Men om jag fick jästen att fungera bättre skulle det åtminstone vara lite lättare antar jag.
Javisst ja det är Oscar idag! Jag får se. Vi har ju rätt fyllda kvällar här också.och ser inte så mycket på TV förrän Lill-Skruttan somnat vilket är senare, men OM det blir lite TV-tid så hakar jag på er! :-)
KRAAAM!

Saltistjejen sa...

Malin.Charlotta,
NU kollade jag din blogg! Och jag DÅ förstod jag ju vem du var!!! Sorry för att jag glömde! Nu vet jag ju vem du är! Och ja, din blogg läser jag då och då ju.
:-)
KRAM!

Therese sa...

Hej!
Vi kan väl försöka träffas så snabbt som möjligt så att du får dina saker, det är inte kul för dig att behöva gå och vänta på allt gott:)
På torsdagen landar vi 13:40 men då kommer vi nog vara bra trötta, men på fredagen el. lördagen? Vad som passar dig bäst. Vi har ännu inte gjort upp ngt schema för vad vi ska göra de olika dagarna.
Kramar Therese

Saltistjejen sa...

Therese.
kanske fredag då? Hör av er via mailen så kan vi bestämma närmare.
Och DU TACK igen!!!!
Kram!!