söndag, februari 19, 2012

Brunch på Roosevelt Island

Idag, lördag tog vi linbanan över till Roosevelt Island igen. Där skulle vi hälsa på våra vänner Fru Madrid och Österrikaren samt deras dotter. Det var första gången vi hälsade på hos dem i deras "nya" lägenhet trots att de faktiskt bott där sedan sommaren förra året. Tidigare bodde de en våning ovanför oss. De hade bjudit in oss på Brunch, detta härliga koncept som kan innebära det mesta från en kopp kaffe med lite tilltugg, till en flera rätters som pågår i timtal. Dagens Brunch var väl ett mellanting med mycket gott att äta och underbart sällskap. Det var så roligt att träffas och vi hade som vanligt massor att prata om. Lill-Skruttan var inte på sitt topphumör, men stundtals lekte hon och Lilla C väldigt bra. Även om det var långt ifrån intensiteten då vi träffades på Nyårsafton och tjejerna lekte helt och fullt nästan utan någon som helst inblandning av några vuxna. Vi vuxna hade så himla trevligt att vi blev kvar långt in på eftermiddagen. TACK för en riktigt mysig dag!

Här är linbanan.

En gammal Bild på Greta Garbo, eller...??


Nu "lyfter" vi!

På väg ut mot East River längs med Queensboro Bridge.

Lill-Skruttan kollar utsikten.

4x


Väl framme i våra vänners lägenhet. De har en magnifik utsikt över East River från precis motsatt håll jämfört med vårt hus. Man skymtar faktiskt vårt hus bakom det höga bruna huset till höger.

God god brunch

Lek

Så är vi på väg tillbaka med linbanan hem till Manhattan igen. 

Efter en kort liten "nap" i vagnen, var det full fart på Lill-Skruttan under eftermiddagen och kvällen. Bland annat så ville hon måla en stor kartong vi haft stående här ett tag. Den skulle bli en säng till hennes dockor.

Kvällen har som sagt varit minst sagt aktiv här hemma. Förutom måleriprojektet har det dansats, lekts tåg, gåtts på Drakjakt, lagats mat (både riktig och låtsas....), lästs böcker och spelats Candyland. Roligt, men ibland kan jag längta lite till att få ha en sådan där lugn och skön söndagskväll också. Kanske läsa en bok, och lyssna på lite musik. Utan att då samtidigt "behöva" hoppa och studsa upp och ner eller "dansa som en fjäril"tillsammans med en energisk 3-åring, haha! Jaja, den tiden lär komma fortare än man tror och då kommer man säkerligen att tänka tillbaka på hur mysigt det var när ens barn inget hellre ville än leka och göra saker tillsammans med en själv här hemma. Och sakna det...

Eftersom det faktiskt var Lill-Skruttans namnsdag idag (enligt svenska almanackorna) så fick hon en liten namnsdagspresent som gjorde henne otroligt glad. En bok "Aliens in underware save the world" av Claire Freedman, vilken har lästas ett par gånger redan. Och det är lika roligt varenda gång att rymdvarelserna springer runt i och med kalsonger och underbyxor!

Imorgon är det President's Day här vilket betyder att skolor och dagis är stängda. Många andra är också lediga. Vi har bestämt att lämna staden för en dagsutflykt till en av Lill-Skruttans dagiskompisar som bor en bit ut på Long Island. Så imorgon förmiddag tar jag och Lill-Skruttan tåget från Penn Station. Jag ser väldigt mycket fram emot att få komma ut ur staden lite, och hoppas det kommer bli en bra dag. M, blir dock kvar här hemma. han ska jobba lite, men inte full dag så han kommer att kunna få njuta av lite ensam ledighet också vilket han säkert inte har något emot.


*) Bilden på boken är tagen från BarnesandNoble.com

12 kommentarer:

Lotta sa...

Saltis, vilken tur att du håller reda på saker och ting. Jag har helt missat att vi har ett namnsdagsbarn i familjen idag!!!!!!

Och jag blir Roosevelt Island "homesick"...jag kanske kan bli baby sitter igen ;)

Vart på Long Island ska du och Ella? Härligt att komma ut ur stan. Jag tänkte eventuellt åka in...just nu känns det mer frestande att bara ha en skön hemmadag.

Ha en härlig måndag!

Kramar!!

Saltistjejen sa...

Lotta,
hahaha där ser man! ja jag missade det nästan också. Omd et itne varit för att min mamma skickade ett sms i morse kanske vi glömt bort det...
Vi ska tillPort Washington. Passande va med tanke på att Presidentäs Day firas till minne av George Washington's födelsedag...! :-)
Hoppas du får en fin dag oavsett om du stannar var i C-cut eller kommer hit in till stan.
Kram!!

Anne-Marie sa...

Wow, vilken utsikt från era vänners lägenhet! Nog ser E ute litet grand som en filmstjärna. ;) Brunch är aldrig fel. Kramar!

Desiree sa...

Coolt med linbanan. Jag kan bara instämma med övriga att det är en fantatisk utsikt era vänner har från sin lägenhet. Är det vanligast att man hyr eller köper lägenhet i NY? Brunch är ett av mina favorit koncept. Låter najs med en dagstur utanför stan. Skönt att komma iväg lite och komma ut ur stan kan jag tänka mig. Men det låter också som om M kommer att få en skön dag. Det kan vara skönt att få lite egen tid också.
Kram!

ExPIAtriate wife sa...

Vilken utsikt!! Och brunch ar sa himla gott och mysigt! Tycker Lill-Skruttan sag helcool ut i sina solbrillor!!
Kram!

finelinan sa...

Herregud vad ni hittar på massa skoj hela tiden! Jag känner mig som världens sämsta mamma ibland när jag läser dina inlägg. Vad gör vi? Jo, möjligtvis går vi till lekplatsen, någon gång i månaden till badhuset, kanske till lekhuset ibland. Inte ens en hundradel av vad ni hittar på... Vi kommer hem, lagar mat, tittar på tv, går och lägger oss. Och på helgerna gör vi inte mycket alls. Varken orkar eller vill, och sen kostar det mesta pengar också... =)

Saltistjejen sa...

Anne-Marie,
ja den är fin deras utsikt!! Lite roligt att se från det hållet eftersom jag är van att se floden från "vår" sida. :-)
Kram!


Desiree,
ja jag gillar linbanan. Vad gäller bostäder är det vanligaste nog att man hyr. Priserna är så höga här att jag tror att många inte har råd att köpa. Men kanske känner jag så mest för att jag umgås i "fel" kretsar haha! ;-)
Kram!


ExPIAtriate wife,
ja brunch är superbra tycker jag!! Och visst såg hon cool ut i brillorna?! ;-)
Kram!


finelinan,
men du inte ska du känna så!! Jag tror en av skillnaderna här är att man bor så otroligt trångt att man liksom "måste" ut något på dagarna för att inte bli vansinnig. Iallafall om man har barn... Och vi har ju så mycket fina ställen för barn här i staden. Otroligt många fina lekplatser, Central Park och ja, linbanan är kul och på ca 5 min gångavstånd från oss. Och kostar som en vanlig busstur ca 2.25 dollar per person. Vi har dessutom en hel del museum med barnaktiviteter i staden. Zoo:t har vi årskort på och likaså Naturhistoriska. Så det är hyfsat enkelt att göra mycket här på helgerna. Men du vet vanliga vardagar blir det inte så mycket gjort förutom att komma hem och laga mat och "göra kväll". :-)
Inte ska du känna dig som en dålig mamma! Absolut inte!!!!! :-)
Kram!

Annika sa...

Vilken fin dag ni fick!!
OCH vad mysigt att bo på RI!!
Skulle jag inte ha ngt emot. Visst finns det andra vägar dit än linbanan? Ngn bro etc att gå över? Tänker med fasa på det ni berättade om då den stannade.
IRRK!!
Nåja, det var ju en engångsföretelse ska vi tro.
Att bo på RI betyder världens utsikt. SOFT!!!
OCH idag får ni ännu en fin dag på LI!
Karolina och jag drar nog till mallen och shoppar och är suburbanized till max!
KRAM!!!

Sahra sa...

Linbana och Pariserhjul funkar inte för mig. Fyfan. Jag skulle ha gråtit.

Hur får man tag på lgh i NY? Hyr ni? Mannens företag som ordnat? Hyresförmedling?

Saltistjejen sa...

Annika,
det blev en himla mysig dag.
och jo man kan ta tunnelbanan dit också. Men bil kan man bara köra till och från Queens, inte direkt till eller från Manhattan. Jag gillar Roosevelt Island för att det är så lugnt och knappast har någon trafik vilket är perfekt med små barn. Men är samtidigt glad att jag itne bor där för det är fortfarande lite "ioslerat" tycker jag. Nu fungerar iallfall F-tåget bra (det gjorde det inte för något år sedan) och Linbanan går bra.
Kram!!


Sahra,
oj så du är höjdrädd alltså?! Ja då är nog linbanan inget för dig. :-)
Ang frågan om lgh här så är det beroende på situationen. De flesta vi känner hyr, men visst har man pengar kan man självklart köpa också. Det är dock rätt dyrt..... ;-) Iallaflal om du med NY menar Manhattan eller kasnke vissa delar av Brooklyn. Det är billigare i vissa fattiga delar av staden som södra Bronx, vissa delar av harlem etc. Men har man barn måste man isåfall ha dem i privatksola vilket kostar otroligt mycket, för public schools i de delarna är oftast katastrofala. medan i "bra" områden är skolorna bra men då är priset på hyror eller om man köper sin bostad väldigt höga.
Vi hyr av universtitet där maken jobbar. De har bostäder för forskarna och studenterna vilket är toppen för oss!
Kram!

Jenny sa...

Haha,den boken skulle nog uppskattas här hemma också - Vi har en, som jag tror är, från samma serie, som heter nåt i stil med How the dinosaures got extinkt - och anledningen är att de upptäckte underwear och började slåss om alla prickiga, randiga, knasfärgade kalsonger som de tog från grottmänniskorna :-D. Mäkta populär godnattsaga här!! Kram!

Saltistjejen sa...

Jenny,
japp den är en favorit här! Och den har nu visats upp både på dagis och hemma hos kompisar.... ;-)
Kram!!