fredag, februari 24, 2012

Snö på burk

Som jag skrev tidigare idag så snöade det runtomkring New York City idag. I Connecticut verkar de har fåt t rätt mycket, men även en liten bit norröver staden här har det kommit snö. Dock inte en enda flinga här hos oss. Här kom det endast regn. Så efter middagen gjorde öppnade vi helt enkelt en burk med.... SNÖ!!! Jodå. Jag hade köpt en burk med "Instant Snow" innan jul. Mest för att jag var otroligt nyfiken på vad det egentligen var för något. Och ikväll ville Lill-Skruttan att vi skulle kolla vad det var. Och om det skulle gå att göra en snögubbe.


Jag kan meddela att det luktade väldigt kemiskt. Konsistensen var lite skum. Sval var den dock. M läste på burken och berättade sedan att de små kornen var samma material som man tydligen har i blöjor. Hm, okej. Här leker vi med blöjsnö! Låter ju mysigt. Men Lill-Skruttan älskade det! Verkligen. Hon satt länge vid bordet och lekte med "snön". Helt fascinerad.


Här en snötårta!

En lite småkul upplevelse. Intressant. Nu har vi provat Snö på Burk. Men det blev ingen snögubbe. Snön var inte alls tillräckligt kramig för det. Bollarna föll isär. Däremot blev det Snötårta, och Snösoppa av olika slag innan det var dags att städa upp.

Så är det helg igen då. Inga planer för lördagen. Eventuellt ska jag försöka ge mig på ett semmelbak, men det beror på. Dagsform, väder, humör och annat. På söndag ska vi träffa gamla Grannarna. De kommer hit på besök från Brooklyn. Det ska bli kul! Vi kommer nog försöka ses tillsammans med Familjen K. Om det går. I övrigt har vi inga direkta planer inför helgen. Vi får se helt enkelt.

5 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Läskigt med snö på burk tycker jag :) Det finns ALLT tydligen! Står det några användsningsområden? Varför köper folk det? Smälter det så småningom? :)

Desiree sa...

Ha ha snö på burk hade jag inte någon aning om att det fanns. Kul grej :-)
Perfekt present att ge bort till någon som bor i tropikerna och kanske aldrig upplevt snö.
Kram och ha en skön lördag. Vi har inte heller några speciella lördagsplaner.

Annika sa...

Man tager vad man haver, haha!
Visste inte ens att det fanns snö på burk...
Men, ja...
Why not?
Idag , nu, snöar det lite här...lite, lite...och det blåååser...
igår var det sjukt milt, runt 15.
Det enda jag vet om dagen är att jag ska laga en god middag. Men jag vet inte vad.
Stora lördagskramar!

Katarina sa...

Ha, ha. här finns snö på spray flaska, det ska finnas olika sorters snö, har jag läst om i en shop. Har inga kunskaper om det fungerar eller inte. Undra om de har tö snö också i spray burk?

Ha en fin lördag!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
hahaha ja det var nästan lite läskigt!! Och nej den smälter inte. Det är ju inte riktig snö utan sådan där fyllning som finns i blöjor då....! Jag tror folk köper det mest på kul faktiskt. Jag köpte burken innan jul och kan tänka mig att en del (som inte har små barn eller husdjur) kanske använder den som dekoration. För den ser verkligen ut som snö. Så man skulle kunna lägga den på vissa ställen för att som sagt göra säg ett vinterlandskap eller så?
:-)


Desiree,
nej det visste jag inte heller innan jag sprang på denna. Och jag köpte den mest för jag var så nyfiken på vad det egentligen VAR!
Kram!!


Annika,
japp så är det. ;-)
Vi fick ett par flingor idag vi med på eftermiddagen. Men bara små flurryflingor. Inget som stannade kvar. Trist.
Hoppas ni fick en fin lördag!
Kramar!!


Katarina,
oj sprayflaska. Är det sådan man ska spraya på fönster eller speglar för att det ska se frostigt ut som dekoration??? Eller blir det verkligen "snö"??
Kram!