onsdag, februari 29, 2012

Gårdagens tavla

Lill-Skruttan gillar sin griffeltavla. Normalt förvarar vi den under soffan, men den kommer fram då och då. På begäran. Medan hon ritade denna bild berättade hon för mig att hon drömde om att bli en "real artist". Jag sa att hon ju redan var en konstnär. Fast det höll hon minsann inte med om. Men hon "ville nog BLI det sedan..."

Här tar en familj form. De är alla inne i sitt hus.

Ovanför familjen lyser en sol.

Voilà! Färdigt. Det är Familjen K.
Längst upp till vänster lilla Baby E (som knappast är en baby längre), sedan Pappa A, Lill-Skruttans bästa kompis R och så Mamma K längst till höger.
Alla är inne i sitt hus och utanför huset är det gräs. Ovanför dem skiner en sol från en blå himmel.


Så till Er Familjen K:
 Ett Familjeporträtt!
Kanske kan vara roligt för er att ha kvar den dagen Lill-Skruttan är en stor och berömd New York-konstnär.... ;-)

5 kommentarer:

Lena och Tilde(smint) sa...

Så fint tavla. Ser ut som Ella och Tilde är i samma fas. här ritas det massor med "hus" och alla som bor i det, gärna någon detalj som trollkarlshatt eller fiskmat också ;-) Grannen har fått många teckingar i sin brevlåda som Tilde målat :-)

Hon kommer bli berömd det är jag säker på :-)

Saltistjejen sa...

Lena och Tilde,
visst är det roligt att se hur de ritar! Både hur de utvecklas och hur de liksom funderar kring sina verk då de målar. Ma få helt klart en inblick i hur de tänker och ser på sin omgivning när man hör dem förklara och berätta om sina bilder tycker jag. :-)
Kul att Tilde också målar till era grannar!! :-)
Haha, om berömdheten lär vi väl få se i framtiden... ;-)
Kramar!!

Petra H sa...

men visst är lill-skruttan redan en riktig artist! kul att hon kan sitta stilla och rita, hur länge kan hon hålla på? min mor, O och jag ritade med Os systerdotter förra sommaren och jag fick en känsla av att hon inte gör det så mkt hemma...
stor kram!

Lotta sa...

Så härligt att Ella tycker om att måla så här mycket! Hon kan jättebra och det är klart att hon blir berömd. Då kan vi säga att vi har varit med från början. ;)

Kramar!!

Saltistjejen sa...

Lotta,
hahaha tja vi får väl se. Men visst är det kul att hon tycker så mycket om att rita och måla! Det tycker jag. Själv älskade jag också att rita och måla när jag var liten.
Kram!