söndag, februari 19, 2012

Lördag i Central Park Zoo

Igår, lördag var vädret milt och soligt. Lite småkylig vind men annars kändes det mer vår än vinter. Efter en lugn morgon, där Lill-Skruttan vaknat tidigare än vanligt, bestämde vi att gå till Central Park Zoo. När vi kontaktade Lill-Skruttans kompis O för att fråga om de ville hänga med visade det sig att O blivit Storasyster tidigt på morgonen. GRATTIS till O och hennes fina familj!!!! Lill-Skruttan vill genast "Gå till O's house och se på babyn", men jag förklarade att babyn fortfarande var på sjukhuset och att vi skulle hälsa på O senare när O's mamma och babyn kommit hem och då hennes föräldrar tyckte det var okej. Men nu skulle O i vilket fall komma till Zoo:t hon med, tillsammans med sin farfar och farmor.

Inne på Central Park Zoo.

Isbjörnen visade sig för oss.

Här har hon lagt sig och tar sig en liten lur.

O och Lill-Skruttan byter löv med varandra.

Vi gick även in i "Regnskogen"

Lite mellanmål på en bänk ute i Central Park. "Nästan som picknick" tyckte Lill-Skruttan nöjt.

O's farmor och farfar och så O och Lill-Skruttan.


Efter mellanmålet gick vi in på Tisch Children's zoo (petting-zoo där man kan mata och klappa får, getter, kor och lamor). Den första Lill-Skruttan hälsade på där var dock den här orädda lilla ekorren.

Sedan stannade vi till i den intilliggande lekparken (den vid 5th Ave och 67th street, inne i Central Park). Detta är en av mina favoritlekparker i staden. Särskilt när det är grönt för den är så lummig och fin då.

Tjejerna samlade pinnar som med O's farfars hjälp först blev ett fågelbo och sedan en brasa.

Här samlas mer pinnar.


Var det någon som sa något om sandiga ben...?!?

Pappa-Dotter-Hopp!

Eget hopp!

Sist skulle den stora kanan testas. LillSkruttan brukar oftast inte vilja åka den för hon tycker den är lite för läskig. Här ville hon ändå prova tillsammans med O.

Här bär det iväg!

Snart halvvägs ner

Efter att tjejerna åkt kana (O flera gånger, men Lill-Skruttan nöjde sig med ett åk eftersom det hade gått lite fort...) gick vi åt var sitt håll. O och hennes farmor och farfar skulle hem för att sedan hälsa på den nya familjemedlemmen på sjukhuset. Vi var kvar ännu en stund i Central Park eftersom Lill-Skruttan ville klättra upp på bergknallen bakom lekparken. På vägen upp den det lilla "huset" på toppen berättade hon att hon tyckte det var som Bamse's farmors hus som ju ligger på Höga Berget. Så lekte vi Bamse lite där uppe samt spanade in utsikten. Sedan blev det hempromenad. Eftermiddagen och kvällen var lugn och väldigt mysig. Jag fick till och med lyxen att få sova lite middag. Så SKÖNT!! Perfekt efter en härlig dag i Parken.

7 kommentarer:

Desiree sa...

Vilken skön dag. Gillar bilden på isbjörnen som ligger och solar sig. Lite avis på eran vår. Här har det varit grått men nu är det åtmistonne töväder så det är positivt.
Kram!

Saltistjejen sa...

Desiree,
Haha jag är ju avis på er vinter jag... Vi skulle byta väder m varandra ett tag kanske?! :-)
Kram!!

Hanna Lans sa...

Sitter här och längtar tillbaka till NYC nu. (Bodde där i sju år.) Framförallt till Central Park och mina vänner som fortfarande bor i stan. Tack för fina foton!

Annika sa...

Vilka fina bilder från gårdagen.
Ja, visst var det vårlikt...
Verkligen.
Mysigt med djurparken i parken. Kan tro att ni gillar att gå dit. Ella inte minst.
Härliga Bilder av henne och O i rutchbanan. BRA att Ellan vågade!!!!
Den ser jätterolig ut.
Kramar!!

Saltistjejen sa...

Hanna,
å jag förstår verkligen att du längtar tillbaka ibland. detta är en fantastisk stad och jag vet att den dag vi flyttar härifrån kommer vara otroligt jobbig på många vis. Bra att du har vänner kvar iallfall så du kan komma och hälsa på då och då!
Stort tack också för att du skrev en kommentar! Jag tror inte jag sett dig hos mig tidigare men blir alltid så glad av att se nya personer här. Hoppas du vill fortsätta kika in ibland!
Kram!


Annika,
tack! Ja det kändes verkligen vårigt igår även om det inte var sådär rekordvarmt, men tillräckligt för att det skulle kännas icke-vinter. Och ja, lilla zoo:t i Central Park är ett vattenhål för många barnfamiljer. Vi träffade inte mindre än två andra barnfamiljer vi känner där igår (förutom O då). så ja, dit går väldigt många som bor här. :-)
Kamar!!

Lotta sa...

Jättefint zoo och bilden på isbjörnen är läcker. Vilket väder det är, så skönt och lätt att göra utomhusaktiviteter, perfekt att åka till zoo som ni gjorde.

Jag njuter också!


Hoppas ni har en skön söndag...solen skiner på!

Kramar

Saltistjejen sa...

Lotta,
japp det är väldigt enkelt att vara ute nu då vädret är så milt. Ändå saknar jag vintern och snön. Men man får försöka se det positivt och ta vara på det milda vädret också. :-)
Kram!