tisdag, februari 07, 2012

Temporärt Green Card mitt i Paraden!

Eftersom Immigrationskontoret här på Manhattan ligger intill City Hall råkade jag hamna mitt i Paraden för NY Giants. Det var ju inte direkt min plan. Men det var faktiskt lite roligt. Iallafall EFTER att jag först lyckats ta mig till mitt möte på UCSIS, vilket inte var det enklaste med tanke på alla avspärrningar och folkmassorna man var tvungen att försöka ta sig igenom på vägen dit. Men till slut gick det.

Mötet gick bra det också. Skönt! Träffade en mycket trevlig och hjälpsam kvinna. Hon skickade ett email om att mitt Green Card aldrig blivit skickat och därmed aldrig mottaget. Sedan fick jag min stämpel i passet. Klart! Nu har jag mitt temporära "Green Card" för ett år framåt. Stämpeln gäller som laglig dokumentation så jag kan både arbeta och resa in i landet. Skönt! En lättnad. Nu hoppas jag att mitt riktigt Green Card ska komma snart. På posten. Kvinnan som hjälpte mig trodde att det skulle ta ca 6-8 veckor max. Om det inte kommit då ska jag komma tillbaka till deras lokala kontor. Inte ringa.

Efter mötet steg jag ut och då var det såpass många avspärrningar och så krångligt att ta sig därifrån att jag bestämde mig för att stanna och vänta in Paraden. Lite roligt kändes det ändå. Nu när jag faktiskt ändå var på plats. Så det gjorde jag. Mer bilder och en del filmsnuttar från Paraden tänkte jag visa i ett senare inlägg.

14 kommentarer:

Katarina sa...

Det var en trevlig överraskning att komma mitt i firandet!

Skönt att ha fått den där stämpeln i passet. Hoppas nu att ditt kort kommer med posten om några veckor.. Hela det där immigrations systemet suger verkligen, det känns verkligen uråldrigt rent administrativt. Jag bävar om jag återigen ska börja om från steg nr. 1, en dag. Men jag hoppas kunna göra en DCF ansökan isåfall..

Ha de bra! Kram

KARLAVAGNEN sa...

Åh så positivt! Vad härligt! Har tänkt på dig idag och undrat hur det har gått!

Saltistjejen sa...

Katarina,
ja det blev liksom lite "hasitgt och lustigt" sådär men i slutänden rätt skoj. Och att nu ha temporärt GC ett år framöver känns så skönt! Jag har ju oroat mig lite då mitt Emplyment Authorization Card går ut nu i slutet av april och jag säker ju jobb bu och vill verkligen inte att det ska "skita sig" p g a att jag inte har tillräcklig dokumentation. Som inte ens är mitt eget fel....
Vad är en DCF?
Kram!!


Karlavagnen,
tack vad söt du är som tänkt på mig!! :-)
Jag blir så glad!
:-)

Victoria sa...

Hurra! Tumhållandet gav resultat, grattis!!!
Kramar//Vic

Saltistjejen sa...

Vic,
TACK gulle dig!!!
:-)
Kram!

Västmanländskan sa...

Åh, så skönt att det gick bra. Grattiskram!

Annika sa...

Bra!
Iallafall just NU!
Tror säkert det ska ordna sig också under året.
Ballt med paraden!
Jättekul ju!!
Kram!

Lotta sa...

Äntligen en stämpel i passet! Ett steg närmare. Snart har du ditt kort! Så skönt.

Festligt att du hamnade mitt i paraden. Vilken speciell dag det blev!

Kram!!

Saltistjejen sa...

Värmländskan,
ja det känns så bra!
Tack!
:-)


Annika,
japp den akuta stressen och oron är stillad. Nu hoppas jag att det där jädrans kortet ska dyka upp inom någon månad eller två.
Och det var kul med Paraden faktiskt! :-)
Kram!


Lotta,
japp äntligen! Och jag hoppas få kortet i lådan snart. Men men jag har lärt mig att inte tro något förrän jag vet.
Och det var kul att hamna i paraden ändå. :-) Ett roligt minne.
Kramar!!

Trillingnöten sa...

Skönt att ha det gjort med Green Card grejen! Konstigt att saker inte kommer fram så där...man tror ju posten ska vara pålitlig. Å andra sidan var det säkert så att det aldrig skickades :) Själv får jag mitt på posten om nån vecka! Japp. Vi var till Am. Ambassaden förra veckan på intervju. Det kommer mer om det sen, men just nu är det lite hemligt :) Maken åker iväg och letar jobb om några veckor så får vi se när jag och dottern kan komma efter! Spännande tider! Kan ju dröja några månader eller ett år. Det är lite jobbigt. Men bättre det än att åka och chansa. Ingen av oss får jobb och så har vi inga pengar att komma tillbaka till Sverige, Ingen höjdare! Kram på dig!

Anne-Marie sa...

Hoppas att det löser sig slutgiltigt. Tror att det är mer effektivt att åka till kontoret personligen. Om man har nära som du har. Jag skulle ha fått åka 40-50 svenska mil. Kul med litet extra festligt med paraden. :) Kramar!

Saltistjejen sa...

Trillingnöten,
ååå så spännande för er!!!! Tänk!
och jag lovar att inte knysta något om saken!! :-)
Kram och Lycka till!


Anne-Marie,
tack! Ja det är säkert bättre. Och som du säger ska man nog utnyttja det att man har ett kontor så nära. För dig hade det ju varit mer eller mindre "katastrof" om du varit tvungen att besöka ett kontor frekvent.
Kram!

Anonym sa...

Vad skönt att det är avklarat! Slarvigt av dem att förlora ditt riktiga Green Card! Kul med paraden.
Kramar, Lisa

Saltistjejen sa...

Lisa,
tack! Det känns skönt!
Tyvärr är det nog så att det är rätt vanligt att sådana här saker händer. Det verkar så för det är så många jag känner som råka ut för liknande saker. Trist, men så länge det går att lösa får man vara glad.
:-)
Att jag fick se paraden var lite extra roligt faktiskt.
Kramar!!!