måndag, februari 27, 2012

Långbrunch och Oscarsgala

Gårdagen var riktig social. På olika vis. Vi hade ju bestämt att träffa våra vänner Familjen K samt f.d Grannarna på en knytis-Brunch. Så på morgonen blev det lite bak av scones som vi tog med oss till Brunchen. Det var så roligt att se f.d Grannarna igen! Vi blev alla kvar hos Familjen K fram till runt halvtretiden på eftermiddagen. Då tog vi ungarna med oss ut på gården. Där fortsatte de leka. Sedan ytterligare en stund in ena lekrummet. Och efter någon timme gick vi tillbaka upp till Familjen K igen för att fika på äppelkakan Familjen K bakat men som vi glömt smälla i oss under brunchen. Vi var inte tillbaka hemma förrän runt 17-tiden. En lång brunch....

Lill-Skruttan ville hjälpa mig att baka scones!

Barnen älskade att titta på och flyga med den lilla Astronauten (kan ses uppe i taket här på bilden). 

Väl hemma igen var jag lite trött, men Lill-Skruttan ville fortsätta leka. Så vi hade "Tea Party" i en koja gjord av ett uppfällt paraply.


Sedan middag och så satte vi på TVn för att kolla Oscarsgalan lite sådär i bakgrunden. Annika hade bjudit in alla som ville till att hänga på Facebook och vara social där. Jag hakade på till och från under kvällen, och det var faktiskt galet roligt! Helt sanslöst hur det "chattrades" under galan. Flera var andra bloggare jag lärt känna som bor här i USA. Men ett par var faktiskt svenskar i Sverige, och det var verkligen imponerande att de lyckades hålla ut hela galan. Hoppas de kan sova idag. TACK TJEJER för en rolig kväll tillsammans! En sammanfattning av alla våra nästan 2000(!) kommentarer kan läsas här på KalasLottas blogg. Just såhär är ju s.k. sociala medier verkligen sociala! I en mer "direkt" form menar jag. Även om M under kvällen sa till mig att han tyckte att vi "tanter" borde använda någon av alla bra chat sidor istället för FB, eftersom FB inte riktigt är gjort för denna typ av chat. Det skulle underlättat för oss och vi skulle sluppit fördröjningar och annat. Men men.... Det fungerade iallafall tillräckligt bra för att vara riktigt roligt och underhållande. Men visst, om vi ska göra om det i framtiden kanske det är något att fundera på.

Filmerna då. Tja, jag kan säga att som vanligt efter de här Oscarsgalorna har man en hög med filmer man skulle vilja se. Och som vanligt kan jag krasst konstatera att vi nog inte kommer se så många av dem. Jag har fortfarande filmer från Oscarsgalorna 1-2 år bakåt på min "Skulle-vilja-se-lista". Så vi får väl se.

"The Artist" blev den mest hyllade filmen under galan. Själv känner jag att jag blev nyfiken att se om den verkligen är så fantastisk eller om priserna mest tilldelades den för att man gjort ett "nytt grepp" vad gäller film idag. En modern stumfilm. KAN den verkligen vara så oerhörd och fantastisk? Kanske? Den väckte som sagt min nyfikenhet. Och så vill jag definitivt se "The Help". Men jag funderar på om jag kanske borde läsa boken först? Både boken och filmen ska ju vara helt fantastiska har jag förstått. Redan innan galan hade jag intresset uppe för "The Descendants". Inte för att det är George Clooney som spelar huvudrollen utan för att det är Alexander Payne som regisserat och jag älskade hans tidigare filmer "Sideways" och "About Schmidt". En annan film som jag fick upp ögonen för under galan är "A Better Life" i vilken Demiàn Bichir var nominerad till en Oscar för Bästa Manliga Huvudroll. Och så blev jag självklart nyfiken på Meryl Streep som Margaret Thatcher i "The Iron Lady". Den enda film jag faktiskt sett av de nominerade var Scorsece's "Hugo" och för er som inte sett den kan jag säga att jag varmt rekommenderar den. Här har jag skrivit om den. Den svensk-Hollydoodska "The Girl with the Dragon Tattoo" fick faktiskt ett av de små prisen. För Bästa Klippning.

Kvällens överraskning stod dock Priset för Bästa musik (original song) för. Det var låten "Man or Muppet" från filmen "The Muppets" som tog hem det. Inget jag funderade särskilt över alls förrän jag ser vem den frackklädda mannen är som kliver upp för att ta emot priset. Ingen mindre än Bret McKenzie! Hahaha! Bret från den underbara serien "The flight of the Concordes" som jag och M följde för ett par år sedan. Jag skrev ett inlägg om den serien för ett par år sedan. Om man sett den serien förstår man att det kändes lite smått underligt, men väldigt roligt, att se Bret ta emot en Oscar!

Sedan är ju Oscarsgalan mycket glamour och klänningar också. Tyvärr är jag ju ingen klännings- eller modemänniska alltså. Hm, önskar jag var det men icke. Dock kan jag säga att min stora favorit var Penelope Cruz. Hennes klänning var så vacker! Både färg, form och hur den satt! Jag är ingen jättefan av Angelina Jolie, men visst har hon fantastiska drag och typ 25 meter långa ben. Dock tycker jag att hon nästan såg sjuk ut igår. Så mager! hennes armar fick mig att tänka på ätstörningar vilket inte kändes roligt alls. Nej, jag gillar helt klart både Milla Jovovich' och Natalie Portman's stilar så mycket mer än Angelina. Oavsett klänningsval, Så mycket mer personlighet. Gwyneth Paltrow's klänning var också väldigt vacker när hon väl tagit av sig sin Galadrielliknande cape! Annars tycker jag helt klart att fler borde satsa på färg. Älskade Michelle William's röda (även om jag kanske inte var helt förtjust i själva modellen) och Viola Viola Davis' gröna. Den senare för övrigt designad av Wera Wang (tror jag det var) som faktiskt är samma designer som designade min brudklänning. Lill-Skruttan som satt med i soffan och såg början av "Röda Mattan" kunde i varje fall konstatera att hon tyckte att alla klänningar var fula utom ett gammalt klipp på Cher från en Oscarsgala för länge sedan. Den klänningen tyckte hon var "väldigt funny!" Okej, jag inser att hon verkligen inte är inne i något som helst "prinsesstadium" alls. Ingen tyll, volanger, spets eller pärlor i världen verkar imponera på den tjejen. Däremot blev hon väldigt intresserad av en reklamsnutt där de nämnde "dragons".... För er som vill se fler bilder kan ni kolla in Annikas blogginlägg. Hon har lite fler vackra damer där. Eller kolla in den här sidan. Där finns också lite mer kändisar i klänningar eller frack.


*) Bilden på Penelope Cruz är från:
http://www.seattlepi.com/news/article/New-fashion-stars-include-Mara-Stone-and-Chastain-3362760.php#photo-2552545

9 kommentarer:

Jenny sa...

Bra tips faktiskt, det där om att använda en sida gjord för chat nästa gång, det tycker jag vi testar, för fb var lite segt :-)! Men galet skoj!! Kram!

Saltistjejen sa...

Jenny,
ja jag tror vi skulle kunna undvika en hel del av de problem vi fick nu med FB.
Men du visst var det Kul!!!
:-)
Kram!

Sahra sa...

Oh lalala. En Wera Wang bröllopsklänning. Flådigt.
Att kolla klänningarna är helt klart roligast. Jag brukar försöka titta på sändningen men jag orkade inte i år. Gwyneth var en av de vackraste. Jag älskar det enkla och rena och klassiska. Fulast klänning måste nästan vara Jennifer Lopez va?
Jag såg på Lottas blogg att ni hade närmare 2000 kommentarer. Ni måste ha sänkt fb. Haha. Ni är underbara. Vilket tjatter.

Saltistjejen sa...

Sahra,
haha ja fast det var inte SÅÅÅ FLÅDIGT för det var EGENTLIGEN inte en BRUDklänning i ordets rätta beärkelse, utan en "Bride's Maid's dress". Fast vit. Annars hade vi snackat tusentals dollar! Nu var det bara ca 300 eller så. :-)
Och ja, det var ROLIGT igår hahaha!!!
Kram!

Annika sa...

SÅ kul att vara moderator!
Det var andra gången för mig, och jag fortsätter SÅ gärna med den rollen :-)
Men, lite too much blev det.
Galan är ju såååå lång, och emellanåt tråkig till max.
OCH visst, nästa gång ska vi använda oss av ett annat meduim än FB!
DET blev verkligen stopp i systemet där ofta. HAHA!!äInte konstigt eftersom vi skrev så fingrarna glödde!!
PUST!!
Men roligt var det.
NU dröjer till nästa award show, tur det...fniss!!!
HAHA!!

KUL att du hängde på, Saltis.

OCH du, ja LÄS och se The HELP!!!!
OCh visst DU måste the The descendants!!
SÅ BRA!!

Kram och tack för allt tyck.
Hälsar
MODERATOR!!!

Saltistjejen sa...

Annika,
kul att du gillade att hålla de hela! Och att du gärna gör det igen. Jag hade hur roligt som helst med er galningar.
Och ja jag ska läsa och se The Help. Är väldigt motiverad nu.
Kram!!!

Taina sa...

Hahahaha! Tur att jag lade av i tid. Steg upp tidigt och får göra det hela veckan. Jonas är ju bortrest igen. Men NI hade kul såg jag!

Ha en toppenkväll! Jag är urusel på att svara på kommentarer och kommentera just nu. Något stressad. As usual.

Kram kram

Charlie sa ... sa...

Kul, kul, kul att vara online tillsammans en söndagkväll...det ska vi göra om! Bra att hitta något mer chattvänligare än FB!

Vilken skön söndag ni haft...jag blir så sugen på scones och äppelkaka nu!!

Sänkte vi nästan FB förresten....haha!!

Kramar!!

Saltistjejen sa...

Taina,
ja du det var kul att du var med ändå ett tag. Sedan förstår jag att du var tvungen att gå och lägga dig.
KRAAM!


Lotta,
japp det var hur roligt som helst! Men chattvänligare än FB får det bli nästa gång. :-)
Söndagen var bra!
Kramis!!